Kamuda tasarruf tedbirlerine Atatürk Üniversitesinden tam destek

Genel Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirlerine Atatürk Üniversitesinden tam destek

- Atatürk Üniversitesi Senatosu: - "Alınan senato kararı kapsamında rektör yardımcılığı makamı, genel sekreterlik makamı, fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları, araştırma merkezleri ve daire başkanlıklarının hizmetindeki taşıtları (kiralık araçlar ve hizmet araçları) tahsis işlemleri iptal edildi"

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, iki yıl önce başlattığı tedbirlerle 21 milyonluk tasarruf sağlayan Atatürk Üniversitesi, ülkede başlatılan kamu harcamalarında tasarrufa gidilmesi çalışmalarına destek amacıyla üniversitedeki taşıtların kullanımında kısıtlamalara gitti.

Atatürk Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, üniversite tarafından 2 yıldır yürütülen, kaynakların etkin ve verimli kullanımına yönelik faaliyetler kapsamında, 21 milyon liralık tasarruf sağlandığı belirtildi.

Bu faaliyetler kapsamında Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Biriminin 2016 yılının Kasım ayında yeniden yapılandırıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Akademik birimler tarafından ayrı ayrı yapılan harcamalar bir havuzda toplanmış, tekerrür alımların önüne geçilmiş ve etkin bir izleme değerlendirme sistemi kurulmuştu. Alınan bu önlemler ile BAP Koordinasyon Biriminde 2016'nın Eylül ayı ile 2018'in Eylül ayı arasında 21 milyonluk tasarruf sağlanmıştı. Bunun yanı sıra yurt dışı geçici görevler için talepleri incelemek üzere 'Yurt Dışı Etkinliğe Katılım Değerlendirme Komisyonu' kurulmuş ve bu alanda da kaynaklar etkin ve verimli kullanılmaya başlanmış, bu kapsamda son iki yıl içinde yaklaşık 1 milyon tasarruf sağlanmıştı."

Ülke genelinde kamu harcamalarında tasarrufa gidilmesi çalışmalarına destek amacıyla Atatürk Üniversitesinin 31 Ağustos 2018 tarihli 86 sayılı Senato kararı ile üniversitenin sahip olduğu taşıtların kullanımı konusunda bazı kısıtlamalara gidildiği vurgulanan açıklamada, "Alınan senato kararı kapsamında rektör yardımcılığı makamı, genel sekreterlik makamı, fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları, araştırma merkezleri ve daire başkanlıklarının hizmetindeki taşıtları (kiralık araçlar ve hizmet araçları) tahsis işlemleri iptal edildi. Atatürk Üniversitesi birimlerinde taşıtları kullanmakla görevlendirilen personel, istihdam şekli ve kadro unvanı ne olursa olsun 2547 sayılı kanunun 13/b-4 maddesi gereğince üniversite bünyesindeki Araç İşletme Amirliği ve diğer birimlerinde görevlendirildi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise Senatonun kamudaki tasarruf tedbirlerine yönelik adlığı bu yeni karar ile yılda 2 milyon lira tasarruf sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Çomaklı, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında kaynakların etkin ve verimli kullanımına yönelik tüm tedbirleri almaya devam edeceklerini bildirdi.