Mahalleliden polise operasyon teşekkürü

Genel Haberleri

Mahalleliden polise operasyon teşekkürü

- Adana'da mahalleyi mesken tutan fuhuş şebekesinin iki aylık teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonla çökertilmesi bölgede yaşayan vatandaşları sevindirdi - Muhtarlık binası önünde toplanan vatandaşlar yaptıkları açıklamayla polislere teşekkür etti

ADANA (AA) - Adana'da, mahallelerini mesken tutan fuhuş şebekesinin operasyonla çökertilmesi üzerine bölgede yaşayan vatandaşlar bir araya gelerek polise teşekkür etti.

Merkez Çukurova ilçesindeki Beyazevler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, fuhuş şebekesine yönelik iki aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenlenerek elebaşının da aralarında olduğu 13 kişinin yakalanmasıyla ilgili basın açıklaması yapmak için muhtarlık binası önünde toplandı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan muhtar Cabbar İğde, bir süredir mahallelerindeki park, ağaçlık alan ve apartman önleri gibi yerlerde havanın kararmasıyla fuhuş yapıldığını belirterek, bu durumun bölgede yaşayan vatandaşları huzursuz ettiğini aktardı.

İğde, vatandaşların bu nedenle akşam evlerinden çıkıp bakkala ekmek almaya dahi gitmeye korkar hale geldiğini kaydederek, "Bu titiz ve özverili operasyonun düzenlenmesini sağlayan valimize, il ve ilçe emniyet müdürümüze, ayrıca operasyonda görev alan tüm polislerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Mahalle sakinlerinden Ali Mertcan da operasyon öncesi her köşede fuhuş pazarlığı yapıldığını söyleyerek, bu kişileri uyarmak istediklerinde ise 3-5 kişi tarafından tehdit edildiklerini vurguladı.

Mertcan, şebekenin çökertilmesiyle rahat bir nefes aldıklarını belirterek operasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Abdurrahman Fırat ise eş ve çocuklarının bundan sonra sokakta rahat gezebileceklerini vurgulayarak, benzer olumsuz durumla karşılaşmamak için suçluların ceza aldığını görmek istediklerini dile getirdi.

- Operasyon

Ekipler, iki aylık takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, fuhuş şebekesinin elebaşı olduğu iddia edilen Mehmet Y. ile ağabeyi Burhan Y. ve Merve D'nin de aralarında olduğu 14 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Mehmet Y'nin, Beyazevler Mahallesi'ndeki ağaçlık alan, boş arazi ve sokak gibi yerlerde fuhuş yaptırdığı ileri sürülmüştü.

Ayrıca, operasyon öncesi polisin belediye temizlik görevlisi ve atık kağıt toplayıcısı gibi davranarak bölgede şüphelileri takip ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı.