Malezya ve Türkiye’den İdlib’e yardım

Genel Haberleri



- Türkiye Diyanet Vakfı ve Malezyalı MAPİM adlı kuruluş tarafından Suriye'nin İdlib kentine 15 tır insani yardım malzemesi gönderildi

HATAY (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı ve Malezya İslam Teşekkülü Danışma Kurulu (MAPİM) tarafından Suriye'nin İdlib kentine 15 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Türkiye Diyanet Vakfı ve MAPİM tarafından hazırlanan insani yardım malzemeleri Reyhanlı ilçesindeki bir depoda tırlara yüklendi.

Buradan dualar eşliğinde uğurlanan tırlar, Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye gitti.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çetin, yaptığı açıklamada, MAPİM'in yurt içi ve dışı çalışmalarında vakfın stratejik ortağı olduğunu belirtti.

Bu kuruluşla 7 yıldır beraber çalışmalar yürüttüklerini anlatan Çetin, şöyle devam etti:

"Bugün giden yardım malzemeleri içerisinde gıda, temel ihtiyaç malzemeleri, çadır, kıyafet, oyuncak, maddi değeri yaklaşık 2 milyon liralık. 2019 yılı içerisinde 15 milyon değerinde yardım yapılacak. İdlib'de 1200 öğrenci kapasiteli okulun temeli atılacak. Yine Azez'de bir okul ve cami inşaatı çalışmalarımız ise başladı. Bir de konut projemiz var. Bu projemizden engelli ve yetim çocuklar faydalanacak. Bundan 500 kişi faydalanacak."

Çetin, yardımlarından dolayı MAPİM'e, Malezya halkına ve Türk milletine teşekkür etti.

İnsani yardım yüklü tırları uğurlama programına MAPİM Genel Müdürü Sani Arabi ile Malezya ve Türkiye'den hayırseverler katıldı.




Muhabir : Ozan Efeoğlu
Yayınlayan : Selma Bıyıklı Adabaş