Mardin'de 65 bin çocuk belediyenin yüzme havuzlarından faydalandı

Genel Haberleri

Mardin'de 65 bin çocuk belediyenin yüzme havuzlarından faydalandı

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen, "Mahalleme Havuz Geldi Projesi" kapsamında kurulan yüzme havuzlarından aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 65 bin çocuk faydalandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerin yaz tatillerini daha güzel geçirmeleri için hazırlanan Mahalleme Havuz Geldi Projesi'ne çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

"Çocuk Gülerse Şehir Güler" sloganı ile iki yıldır sürdürülen proje kapsamında Hatuniye Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ve Abdülkadir Tutaşı Ortaokulu ile Midyat Konaklama Merkezinde 2,5 ay boyunca devam eden etkinlikten Suriyelilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 65 bin çocuk faydalandı. Binlerce çocuk yüzme öğrenirken, güvenle yüzebilmenin keyfini yaşadı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, daha fazla yatırım, daha fazla sosyal proje, daha fazla insana dokunmak suretiyle, Mardin'e hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Bu yıl "Mahalleme Havuz Geldi Projesi"nin ikincisini düzenlediklerini dile getiren Yaman, "Geçen sene ilçelerde de başlattığımız bu projeye bu sene de devam ettik. 2,5 ay boyunca değerli yavrularımız mahallelerine gelen havuzlardan yararlandılar. Hem yüzme öğrendiler hem de vakitlerini dolu dolu geçirdiler. Kış mevsiminde de buz pateni projemiz devam edecek." dedi.

Binlerce çocuğun yüzme öğrendiğine dikkati çeken Yaman, şunları kaydetti:

"2,5 ay boyunca devam eden yüzme eğitimlerinden on binlerce çocuğumuz faydalandı. Binlerce çocuğumuz yüzme öğrendi. Kimisi ilk defa havuz keyfi yaşadı. Midyat Konaklama Merkezi'nde bulunan Suriyeli kardeşlerimiz de aynı şekilde ilk defa yüzmenin keyfini yaşadı. Bu yavrularımıza bu mutluluğu yaşatmak bizi sevindiriyor. Bu projelerimiz devam edecek."