"Mersin Uluslararası Müzik Festivali" ödülleri açıklandı

Kültür Sanat Yaşam Haberleri

"Mersin Uluslararası Müzik Festivali" ödülleri açıklandı

- "Festival Sanat Ödülü"ne keman virtüözü Suna Kan, "Festival Kent Ödülü"ne Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, "Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü"ne de keman sanatçısı ve solist Yiğit Karataş layık görüldü

MERSİN (AA) - Mersin'de bu yıl 17'ncisi düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında ödüllerin verileceği isimler açıklandı.

Festival Yürütme Kurulundan yapılan açıklamaya göre, sanat yönetmenliğini Erdoğan Şanal'ın, sanat danışma kurulu üyeliklerini ise Prof. Rengim Gökmen, Prof. Dr. Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı ve Remzi Buharalı'nın yaptığı festivalde dağıtılan 3 ayrı daldaki ödüllerin kimlere verileceği belirlendi.

"Festival Sanat Ödülü"ne keman virtüözü Suna Kan, "Festival Kent Ödülü"ne Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, "Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü"ne de keman sanatçısı ve solist Yiğit Karataş layık görüldü.

Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, 17 yıldır pek çok sanatçıya ödül verildiğini belirtti.

Birçok sanatçıya ödül vererek Mersin'e getirdiklerini aktaran Yağcı, "Bu kez de kültürümüzün dev ismi keman sanatçısı Suna Kan ve yüzyılı aşkın ömrüne yüzlerce değerli çalışma sığdırarak hepimize rol model olan sayın Muazzez İlmiye Çığ'a ödül veriyoruz. Mersin'de yetişmiş ve başarılarıyla dünya çapında adından söz edilen Yiğit Karataş da Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödül'ne değer bulundu. Saygın adlarını güzel Mersinimize taşımış olmaktan çok mutlu ve onurluyuz." ifadesini kullandı.

Yağcı, ödüllerin 14 Nisan'da gerçekleştirilecek festival açılış konseri öncesinde sahiplerine takdim edileceğini kaydetti.