Muhtar olduğuna inanmayanları mührüyle ikna ediyor

Genel Haberleri

Muhtar olduğuna inanmayanları mührüyle ikna ediyor

- Erzurum'un Hınıs ilçesi Alikırı Mahallesi'nde 22 yaşında muhtarlık yapmaya başlayan ve "Türkiye'nin en genç muhtarı" olan Ergün Görer, bu görevi yaptığına inanmayanları ikna etmek için mührünü ya da mazbatasını gösteriyor - 24 yaşındaki muhtar Ergün Görer, 2 yıldır yazları 50, sonbahar ve kışın ise 3 hanenin yaşadığı mahallesini terk etmeyerek görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor - Muhtar Ergün Görer: - "Yaşım çok genç olduğu için ilk zamanlar insanlar muhtar olduğuma inanmıyordu, 'gerçekten muhtar mısınız' diye soranlara sürekli yanımda gezdirdiğim mührümü ya da mazbatamı gösteriyordum"

ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurum'un Hınıs ilçesi Alikırı Mahallesi muhtarı ve "Türkiye'nin en genç muhtarı" 24 yaşındaki Ergün Görer, bu görevi yaptığına inanmayanları mührünü ya da mazbatasını göstererek ikna ediyor.

İki yıl önce vatani görevini yaptıktan sonra ilçenin Alikırı Mahallesi'ne dönen Ergün Görer, ailesinin ve çevresindekilerin desteğiyle muhtar olmaya karar verdi.

Muhtarlık seçimlerinde en fazla oyu elde ederek görevi, bu işi 12 yıl boyunca sürdüren amcası Cemal Görer'den devralan Görer, sonbahar ve kışları 3, yazın ise 50 hane olan mahallenin sorunlarını çözmek için gayret gösteriyor.

Yaşının genç olması sebebiyle muhtar olduğuna inanmayanları, mührünü ya da mazbatasını gösterip ikna eden ve davet edildiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye'nin en genç muhtarı olduğunu öğrenen Görer'in hedefinde, belediye başkanlığı ya da milletvekili adaylığı bulunuyor.

Görer, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, amcasının aday olmaması nedeniyle görevini bırakmasının ardından, 2 yıl önce 22 yaşında muhtar seçildiği için Türkiye'de bu işi yapan en genç kişi olduğunu söyledi.

Askerlik görevinden sonra 2016 yılındaki seçimlerde mahallesinin muhtarı olduğunu ifade eden Görer, "Yaşım çok genç olduğu için ilk zamanlar insanlar muhtar olduğuma inanmıyordu, 'gerçekten muhtar mısınız' diye soranlara sürekli yanımda gezdirdiğim mührümü ya da mazbatamı gösteriyordum." dedi.

Ergün Görer, muhtar olduktan sonra mahallenin sorunlarını çözüme kavuşturduğunu ve köyünde hayvancılık işleriyle uğraştığını anlattı.

Muhtarlık görevi sürecinde mahallenin mezra kısmında elektrik ve içme sularındaki problemi çözdüğünü belirten Görer, "Mahallemizin altyapı çalışmalarını yaptık. Mahalleye çöp konteynerleri getirdik, artık çöpleri vatandaşlarımız çöp bidonlarına koyuyor ve belediye ekipleri de topluyor." diye konuştu.

- Mahalleyi asfalt yol ile tanıştırmak istiyor

Görer, gelecek muhtarlık seçimlerinde de aday olacağını dile getirerek, yeniden muhtar seçildiğinde stabilize olan mahalle yoluna asfalt yaptıracağını aktardı.

Muhtarlık görevinin kolay olmadığını anlatan Görer, şu ifadeleri kullandı:

"Muhtarlık yapmayı seviyorum, kolay bir iş değil. Daha önceden amcalarım muhtarlık yaparken mahallemize pek bir hizmet gelmemiş ama şimdi çok şükür mahallemize her türlü hizmeti sağladık. Tek eksiğimiz yolumuzun asfalt yapılması, onu da inşallah yaptıracağız."

Muhtar Görer, mahalle sakinlerinin havaların soğumasıyla köyü terk ettiğini ve sonbahar ve kış aylarında hane sayısının 50'den 2-3'e düştüğünü belirterek, genç muhtar olduğu için kendisine mahallelinin destek verdiğini kaydetti.

Yazın mahallenin kalabalık olduğunu aktaran Görer, hedeflerini "Gelecek yıl mahallemizde üretime yönelik çalışmalara ağırlık vereceğim. Hayvancılığın yanında tarım ürünleri üretmeyi planlıyoruz. Genç yaşta muhtar oldum, hayalim, ileride belediye başkanı ya da milletvekili olmak." sözleri ile dile getirdi.