Nazımiyeli öğrencilerden şehitler için anlamlı mesaj

Kültür Sanat Yaşam Haberleri

Nazımiyeli öğrencilerden şehitler için anlamlı mesaj

- Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde çocuklar, ilçe kırsalındaki operasyonda olumsuz hava koşulları nedeniyle şehit olan jandarma uzman çavuşlar Asım Türkel ile Ferruh Dikmen'i, hazırladıkları video ile andı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalındaki operasyonda, olumsuz hava koşulları nedeniyle şehit düşen jandarma uzman çavuşlar Asım Türkel ile Ferruh Dikmen, Nazımiyeli çocukların hazırladıkları videoyla anıldı.

Nazımiye ilçesinde öğrenciler, ilçe kırsalında 26 Ekim'de şehit olan uzman çavuşlar nezdinde tüm şehitleri anmak, birlik ve beraberlik mesajı vermek için proje hazırladı.

Tunceli Valiliği öncülüğünde, Nazımiye Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileri tarafından desteklenen öğrenciler, kent merkezindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nı çekim için en uygun mekan olarak belirledi.

Videoda birlik beraberlik mesajı veren öğrenciler, şu ifadeleri dile getirerek kayıt altına aldı:

"Ey şanlı kahraman şehitlerimiz. Biz Nazımiyeli çocuklar olarak, sizin bize armağan etiğiniz bu vatan ve geleceğin ne demek olduğunu iyi biliyor ve anlıyoruz. Size minnettarız. Vatanımızı, bayrağımızı, geleceğimizi, şerefimizi, özgürce yaşamamızı, kısaca her şeyimizi size borçluyuz. Size olan borcumuzu, birlik ve beraberlik içerisinde okuyarak, çok çalışarak yarınları bizler inşa edeceğiz. Siz şehitlerimizin bizlere armağan ettiği bu mirası, çok daha aydınlık yarınlara taşıyacağız. Yüce Atatürk'ün gösterdiği hedefe varmak için, el ele vererek çok çalışacağız. Doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle bu güzel vatanın her karış toprağını koruyacağız. Size söz veriyoruz, ne mutlu bize, ne mutlu Türk milletine."

Videoya, Nazımiye Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Mirkan Arslan da yazdığı şiirini okuyarak destek verdi.

Mirkan, şiirinde şu ifadelere yer verdi:

"Ayım var yıldızım var, her şeyde payın var. Al kırmızı renginle gönlümüzde yerin var. Polis, asker, vatan, milletini koruyan, bayrağımız için canlarını hiçe sayan, Çanakkale'de oldu bayrağımızın rengi. Ay yıldız yan yana gelince başladı düşmanın derdi. Bu şiiri yazan Mirkan, damarlarında al kan, bayrağımızı sevene can feda, sevmeyene elveda."

Toplam 28 öğrencinin katılımıyla hazırlanan 1 dakika 57 saniyelik videonun sonunda çocuklar, "Bizleri korumak için şehit olan kahraman Asım Türkel, Ferruh Dikmen ağabeylerimizin ruhları şad olsun. Bir şehit olur, bin diriliriz. Nazımiyeli çocuklar." mesajı verdi.