Otoyolda buldukları yavru köpeği sahiplendiler

Genel Haberleri

Otoyolda buldukları yavru köpeği sahiplendiler

- Ebru-Çağatay Kuram çifti, otoyol kenarında donmak üzereyken buldukları bir bacağı kırık yavru köpeği tedavi ettirdi - Çift, "Şans" adını verdikleri yavru köpeği sahiplendi

İSTANBUL (AA) - Ebru-Çağatay Kuram çifti, otoyol kenarında donmak üzereyken buldukları bir bacağı kırık yavru köpeği tedavisinin ardından sahiplendi.

Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'a seyahat etmekte olan Ebru ve Çağatay Kuram çifti, Antalya-Denizli otoyolunda yol kenarında hareketsiz duran köpeği fark edince araçlarına aldı.

Çift, bir bacağı kırık olan yavru köpeği, Küçükçekmece Belediyesi'nin rehabilitasyon merkezindeki veteriner hekimlere teslim etti. Başarılı bir ameliyat geçiren yavru köpek, sağlığına kavuştu.

Hayvansever çift, yavru köpeği sahiplenerek ona "Şans" ismini verdi ve evlerinin bahçesinde yavru köpek için özel bir alan oluşturdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çağatay Kuram, insanların sokak hayvanlarını sahiplenmelerinin önemine dikkati çekerek, hayvanlara şiddet uygulanmasına tepki gösterdiğini vurguladı.

Kuram, yavru köpekle karşılaşma anlarını şöyle anlattı:

"Hızla arabayla giderken son anda fark ettim. Olduğu yerden çıkmaya çalışıyordu, gücü yoktu. Patileri donmuştu. Isıttık, niyetimizde vardı zaten bir hayvan sahiplenmek istiyorduk. Çocuklarımız da çok istiyordu. Yavruyu bulunca sevindik. Araca alınca birkaç saat geçtikten sonra fark ettik ki, bir ayağı da kırık. Küçükçekmece Belediyesi ile irtibata geçtik. Onlarda çok yardımcı oldular. Bir operasyon geçirdi. Şimdi hızlıca düzeliyor. Bu sayede bizim bir yavrumuz daha oldu."

Ebru Kuram ise yavru köpeği bulduklarında çok sevindiklerini aktararak, insanların para verip almaktansa barınaklardan yardıma muhtaç hayvan sahiplenmelerinin daha önemli olduğunu kaydetti.

"Şans" adlı köpeğin tedavi sürecini yürüten veteriner hekim, yavru köpeğin sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduklarını belirtti.