Sakarya'daki silahlı saldırı davası

Genel Haberleri

Sakarya'daki silahlı saldırı davası

- 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir lise öğrencisinin ölümü, 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin 10'u tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir lise öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklarla müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Celse arasında İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen raporlarla diğer belgelerin zapta geçirilmesinin ardından, cumhuriyet savcısı görüşünü açıkladı.

Cumhuriyet savcısı, firari 2 sanık hakkındaki yakalama kararının devamını, tutuklu 10 sanığın bu halinin devamını talep etti.

Olayda yaşamını yitiren Diyar Ayan'ın babası Bekir Ayan, önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek suçluların cezalandırılmasını istedi.

Söz verilen tutuklu sanıklar, Adli Tıp Kurumundan gelen rapora ilişkin savunmalarını yaptı. Söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, gelen raporun tekrar incelenmesi üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine ve 2 firari sanık hakkındaki yakalama kararının devamına hükmederek duruşmayı 17 Temmuz'a erteledi.

- Süreç

Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Nakliyeciler Sitesi'nin önündeki silahlı saldırıda 7 kişi yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan, öğle yemeği için olay yerinde bulunan Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Diyar Ayan, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca 32 sanık hakkında hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 4 müşteki yer alıyor. İddianamede, 32 sanık hakkında, "kasten öldürmek" suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "kasten öldürmeye teşebbüs" ve diğer suçlardan 91 yıl onar aydan dört yüz otuz dörder yıla kadar hapis cezası isteniyor.