Şehitlerin adı Cizre'deki kütüphanelerde yaşatılacak

Genel Haberleri

Şehitlerin adı Cizre'deki kütüphanelerde yaşatılacak

- Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu şehit düşen bir uzman çavuş ve bir güvenlik korucusunun adı Cizre ilçesinde iki okulda oluşturulan kütüphanelere verildi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırılarda şehit düşen bir uzman çavuş ve bir güvenlik korucusunun adı Cizre ilçesinde iki okulda oluşturulan kütüphanelerde yaşatılacak.

Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi'nde oluşturulan kütüphaneye Gabar Dağı mevkisinde 4 Nisan 2017'de teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Bingöl'ün, Vali Kamil Acun İlkokulu'nda oluşturulan kütüphaneye de Cizre'de 11 Aralık 1993 yılında şehit düşen güvenlik korucusu Mustafa Değer'in adı verildi.

Kütüphanelerin açılışı dolayısıyla iki okulda da tören yapıldı.

Törene katılan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, şehitlerin isimlerinin sonsuza kadar yaşatılması gerektiğini belirtti.

"Şehitlerimizin adı kütüphane gibi güzel bir yerde yaşayacak." diyen Arıcan, kütüphanenin yapımına destek verenlere teşekkür etti.

Törenlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, okul idarecileri ve şehit yakınları da katıldı.