"Süper Lig'e her sene birkaç futbolcu vermek istiyorum"

Spor Haberleri

"Süper Lig'e her sene birkaç futbolcu vermek istiyorum"

- Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı: - "Bu hafta kazandığımız maçla 4'te 4 yaptık. Futbolcularımı bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum"


BOLU (AA) - Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Boluspor'un başkanı Necip Çarıkçı, "Süper Lig'e her sene birkaç futbolcu vermek istiyorum. Böyle olunca herkes Boluspor'u konuşur. Gençler Boluspor'u tercih eder." dedi.

Çarıkçı, Karaçayır Mahallesi'nde düzenlediği basın toplantısında, lige çok iyi başladıklarını ifade etti.

"Bu hafta kazandığımız maçla 4'te 4 yaptık. Futbolcularımı bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum." diyen Çarıkçı, ligin 4. haftasında Afjet Afyonspor ile deplasmanda oynadıkları karşılaşmayı da kazanarak 3 puanı aldıklarını belirtti.

Çarıkçı, Eskişehirspor, Kardemir Karabükspor ve Tetiş Yapı Elazığspor'un bu sene lige transfer yapamadan başladığını aktararak, "Bu takımlar, dün akşama kadar transfer tahtasını açamadılar. Eskişehirspor, ETİ'nin olduğu büyük bir vilayetin takımı. Bir diğeri de Mehmet Ağar'ın memleketinin takımı Elazığspor. KARDEMİR gibi Türkiye'nin en büyük demir çelik merkezi de Karabükspor'un sponsoru. Bu takımlar, bu sene genç oyuncular ile yollarına devam edecekler." diye konuştu.

Hem çok güzel transferler yaptıklarını hem de gitmek isteyen ve teknik heyetin kadroda istemediği futbolcuları gönderdiklerini dile getiren Çarıkçı, "En büyük konumuz transferlerimiz. Takımın ana kadrosunu koruyarak birkaç takviye yaptık. Sezon başında çok istediğimiz ve Kasımpaşa'da takip ettiğimiz Etoundi vardı. Bu santrfor ile her konuda anlaştık ve imzayı da attık. O da pazartesi günü Bolu'da olacak. Teknik heyetimiz onu çok istedi. O da takımımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.


- Umut Meraş'ın Bursaspor'a transferi


Çarıkçı, sol bek oyuncusu Cengiz Umut Meraş'ı Bursaspor'a gönderdiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Umut Meraş, Boluspor'a 17-18 yaşında gelmişti. 3-4 yıldan beride çıkış yapan bir kardeşimiz. Transfer konusunda bu sene sezon sonunda çıkış gösterdi. Biz bu sene bunu satarız diye bekliyorduk zaten. Ancak, o da artık Boluspor Kulübünde üst ligde oynamak istediğini sezon başında bize söylemişti. Umut Meraş için Galatasaray, Göztepe ve Malatyaspor kulüpleri devreye girdi ama hiç kimse almadı. Çarşamba ya da perşembe günü de tekrar Bursaspor'dan teknik direktör Samet Aybaba'nın Umut Meraş ile ilgili bir teklifi olmuş. Umut da Bursaspor'a gitmek istediğini söylüyor. Bunlar maça dakikalar kala olan şeyler. Bu nedenle kabul etmedik ama daha sonra kendisi de istediği için transferi gerçekleşti."


- "Umut Meraş'ı kesinlikle para için satmadım"


Umut Meraş'ın, 6 aydan beri transferi konuşulan bu futbolcu olduğunu vurgulayan Çarıkçı, şu değerlendirmede bulundu:

"Umut'u kesinlikle para için satmadım. Boluspor bu sene şampiyonluğa oynuyor ama futbolcunun gönlü, kalbi bizde değildi. Zaten 3 aydan beri kafasında soru işaretleri vardı. Biz 2 milyon lira istedik. Futbolcu Umut Meraş'tan da 250 bin lira alacağımız vardı. Toplam 2 milyon 250 bin liraya kulübün bundan geliri oldu. Bunun yanında Bursaspor kaça satarsa başkan bize 2 milyon avro vermeyi teklif etmişti. Kabul etmedik. Bursaspor, Umut Meraş'ı kaça verirse versin yüzde 20 de bundan pay alacağız. Anlaşmamız bu şekilde."

Cengiz Umut Meraş'ın transferine takım açısından üzüldüğünü ancak bir Süper Lig ekibine futbolcu vermekten dolayı memnun olduğunu anlatan Çarıkçı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Umut'u verdiğimiz için bir bakıma takım açısından üzülüyorum bir bakıma da bu tip futbolcuların üst lige gitmesi Boluspor'un tanıtımını arttırıyor. Her sene bir futbolcu vermemiz bizim açımızdan da dışarıda nereye gitsek adımızdan söz ettiriyor. Süper Lig'e her sene birkaç futbolcu vermek istiyorum. Böyle olunca herkes Boluspor'u konuşur. Gençler Boluspor'u tercih eder."