Turgutlu'da rahvan at yarışları yapıldı

Spor Haberleri

Turgutlu'da rahvan at yarışları yapıldı

- Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Asbaşkanı Ziya Gökalp Ceylan: - "Rahvan at yarışları, yüzyıllardır süre gelen bir gelenektir. Bu geleneği gelecek nesillere aktarmamız için il ve ilçe belediyeleri bu tür yarışmaları düzenlemeye devam etmeli"


MANİSA (AA) - Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Asbaşkanı Ziya Gökalp Ceylan, rahvan at yarışı geleneğinin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Turgutlu Belediyesinin iş birliğinde rahvan at yarışları yapıldı.

Irlamaz Rekreasyon Alanı'nda hazırlanan 800 metrelik kum pistte düzenlenen yarışlara Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden toplam 180 rahvan at katıldı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Asbaşkanı Ziya Gökalp Ceylan, törende yaptığı konuşmada, böyle önemli bir organizasyonu Turgutlulularla buluşturduğu için belediye başkanı Turgay Şirin'e teşekkür etti.

Türk’ün geleneğinde atların önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ceylan, "Türk'ün, örf, adet ve töresinde at her zaman vardır. Rahvan at yarışları yüzyıllardır süre gelen bir gelenektir. Bu geleneği gelecek nesillere aktarmamız için il ve ilçe belediyeleri bu tür yarışmaları düzenlemeye devam etmeli." dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Şirin de 10 yıl aradan sonra ilçelerinde böyle önemli bir organizasyonu yeniden hayata geçirdiklerini aktararak, gelen yarışmacılara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Ceylan, Şirin'e, rahvan at yarışlarına sunduğu katkıdan dolayı plaket verdi.

Baş, baş altı, büyük orta, küçük orta ile dörtlü ve üçlü taylar olmak üzere 6 ayrı grupta yapılan yarışlar kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Yarışlar sonrasında baş kategorisinde Halil Yıldırım'a ait "Arasım", baş altında Ali Çakaloğlu'na ait "Efsane", büyük ortada Ömür Korkmaz'a ait "Hükümdar", küçük orta kategorisinde Ahmet Tanrıkurt'a ait "Alp", dörtlü tay grubunda Hakan Öge'ye ait "Asya", üçlü taylarda Celal Öge'ye ait "Nefes" isimli atlar birinciliği elde etti.

Dereceye giren atların sahiplerine para ödülünün yanı sıra kupa ve madalyaları verildi.