"Türkiye'nin motor sporları alanında önemli bir tarihi var"

Spor Haberleri

"Türkiye'nin motor sporları alanında önemli bir tarihi var"

- Uluslararası Otomobil Federasyonu Başkanı Jean Todt: "Sonunda Türkiye, Dünya Ralli Şampiyonası takvimine döndü. Şimdilik sadece ralli söz konusu ama Türkiye'nin motor sporları alanında önemli bir tarihi var" - "Yeni bir ralli oluşunun yanı sıra zor bir yarış olması da Dünya Ralli Şampiyonası’na yeni bir soluk getirecek"

MUĞLA (AA) - SABRİ KESEN - Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Jean Todt, Türkiye'nin Dünya Ralli Şampiyonası takvimine döndüğünü belirterek, "Şimdilik sadece ralli söz konusu ama Türkiye'nin motor sporları alanında önemli bir tarihi var." dedi.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Türkiye Rallisi adı altında Marmaris'te gerçekleştirilen 10. ayağı kapsamında dünyaca ünlü pilotlar zorlu etaplarda ter döküyor.

FIA Başkanı Jean Todt, Türkiye Rallisi'ni yerinde takip etmek üzere Marmaris'e geldi.

Grand Yazıcı Club Turban’da bulunan Ralli Merkezi'nde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkan Yardımcısı Nisa Bozkurt Ersoy tarafından karşılanan Todt, iki gün boyunca Marmaris ve Muğla'daki etaplarda koşulacak Türkiye Rallisi'ni takip edecek.

Todt, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı ile bir araya gelerek organizasyonu değerlendirdi.

FIA Başkanı Jean Todt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Ralli Şampiyonası kapsamında yapılan Türkiye Rallisi için Marmaris'te bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Rallinin Türkiye ayağının ve etaplarının çok iyi olduğunu vurgulayan Todt, "Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Otomobil Federasyonunun bir üyesi olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun tutkuları, adanmışlıkları, motivasyonları sayesinde bugün buradayız. Sonunda Türkiye, Dünya Ralli Şampiyonası takvimine döndü. Şimdilik sadece ralli söz konusu ama Türkiye'nin motor sporları alanında önemli bir tarihi var." diye konuştu.

Düzenlenen organizasyonun motor sporları alanında yapılacak yeni organizasyonlar için güzel bir işaret olabileceğine işaret eden Todt, "Burada olmaktan çok mutluyum. Henüz etapları gezme şansım olmadı ama çok zor bir ralli olduğunu duydum. Bu da bizim özellikle istediğimiz bir şeydi. Yeni bir ralli oluşunun yanı sıra zor bir yarış olması da Dünya Ralli Şampiyonası'na yeni bir soluk getirecek." ifadelerini kullandı.