Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı başladı

Kültür Sanat Yaşam Haberleri

Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı başladı

- Kampa 9 ülkeden 10 sanatçı katılıyor

NEVŞEHİR (AA) - Bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı, 9 ülkeden 10 sanatçının katılımıyla başladı.

Nevşehir'in butik ve kayadan oyma otelleriyle ünlü turistik beldelerinden Uçhisar'daki kampa, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu İngiltere, Özbekistan, Tunus, Çekya, KKTC, Moğolistan, Kosova, Çin ve Türkiye'den 10 resim, heykel ve grafik sanatçısı katılıyor.

Sanatçılar, yapacakları eserleri kamp sonunda sergileyecek.

Kamp hakkında açıklamada bulunan organizasyonun ev sahibi Abdullah Şen, sanat kampının bu yıl 16'ncısının düzenlendiğini söyledi.

Bu yıl 9 ülkeden 10 sanatçıyı konuk ettiklerini belirten Şen, "Kapadokya bölgesi bir tarafta 'çok çalışmak lazım' diyen Ahi Evran, diğer tarafta 'paylaşmak gerekir' diyen Hacı Bektaş Veli, diğer tarafta da 'kim olursan ol' diyen Hz. Mevlana bulunan bir coğrafya. Dolayısıyla bu enerji yüklü coğrafyada, gelen sanatçıların sanat ruhuna bir şeyler katılması, Kapadokya'nın tanıtılması ve Anadolu misafirperverliğinden örnekler sunulması ana hedefimiz." dedi.

Sanat kampının onur konuğu Oğuz Demir de etkinliğin bölgeye kültürel anlamda bir tuğla daha koyduğunu ifade ederek, "Güzel yüreklerin buluştuğu bir yer. 9 ülkeden sanatçılar burada aynı dil, aynı yürek, aynı inançla bir aradalar. Sanatın sınırları, dili olmadığına bir kez daha şahit oluyoruz." diye konuştu.

Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı, 27 Ocak'a kadar sürecek.

Muhabir : Alpaslan Körükcü
Yayınlayan : Seval Güler