Ürgüp’te tepkilere neden olan otel asansörü kaldırıldı

Genel Haberleri



NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki bir otelin dış kısmında bulunan ve doğaya zarar verdiği yönünde tepkilere neden olan asansörün, firma yetkilisi tarafından kendi imkanlarıyla söktürüldüğü bildirildi.

Ürgüp Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Yunak Mahallesindeki turistik konaklama tesisinin dış kısmına yaptırılan asansörün, bulunduğu yerden kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen söz konusu tesisin yönetim kurulu başkanı Erol Özsoy, yetkili kurumların onay verdiği proje dışında ruhsatsız bir uygulama yapmadıklarını, ancak tepkiler nedeniyle asansörün kaldırılmasını kararlaştırdıklarını vurguladı. Özsoy, şunları kaydetti:

"Bir yatırımcı olarak eşsiz doğal güzellikleri ve büyüleyici havası ile beni etkileyen Kapadokya ile tanışmamdan hemen sonra bir çok alanda yatırımlara başladım. Yaptığımız her işte olduğu gibi burada da özveri ve gayretle çalışarak birçok tesis kurduk ve bu tesislerde ciddi istihdam sağladık. Tesisi satın aldığımız tarihte, gerekli tüm izinleri ve müsaadeleri alınmış, projeleri onaylanmış, inşaat izinleri verilmişti. Ancak yakın zamanda sosyal medyada yapılan haksız eleştiriler ve karalama çalışması bizleri derinden üzmüştür. Şirketim üzerinden rant sağlanmaya çalışılmış, şirketimizin prestijine gölge düşürecek eylemlerde bulunulmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde bölgeye ve doğaya olan saygımdan ötürü söz konusu asansörün doğal görüntüyü bozan kısımlarını kendi özgür iradem ile kaldırmış bulunmaktayım."

Muhabir : Behçet Alkan
Yayınlayan : Ali Berat Meriç