Fırında Sütlü Patates
ABONE OL

Malzemeler

• 4 Adat orta boy patates • 1,5 Su bardağı soğuk süt veya krema

• 2 Diş sarımsak • 1 Miktar rendelenmiş muskat cevizi

• 1 Fincan rendelenmiş kaşar • Tuz • Karabiber

HAZIRLANIŞI: Kabukları soyulmuş patatesleri olabildiğince ince şekilde ister ortadan ikiye bölerek orta boy patates ise bölmeyerek doğruyoruz. Diğer tarafta karıştırma kabını içine süt, muskat cevizi rendeliyoruz. Biraz sarımsak, tuz, toz kırmızı biber ilave edip karıştırıyoruz. İnce doğranmış patatesleri yıkamadan bu harcın içine alıyoruz. Karıştırıp fırın kabının içine alıyoruz. Düzeltip üzerini alüminyum folya ile kapatıyoruz. 150 derece fırında yarım saat pişirip alüminyum folyoyu alıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz. Tekrar fırına gönderip yarım saat daha pişiriyoruz. Yemeğimizi ara sıra kontrol ediyoruz. Pişince fırından çıkartıp 10 dakika dinlendiriyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.