Isırgan Çorbası
ABONE OL

Malzemeler
• 2 Çorba kaşığı mısır unu
• 1 Çorba kaşığı buğday unu
• 1 Soğan
• 1 Çorba kaşığı tereyağı
• 1 Kâse ısırgan otu
• 1 Tutam kereviz yaprağı
• 2-3 Dal taze sarımsak
• Tereyağı ve sıvı yağ
• Su
• Tuz

HAZIRLANIŞI: Tencereye yağları alıp, ince doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz. Mısır ununu, buğday ununu ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine soğuk su koyup yavaş yavaş karıştırarak kaynatıyoruz. Çorbamızın kıvamı ortaya çıkınca ince doğranmış ısırgan otunun yapraklarını, taze sarımsağı ve kereviz yapraklarını ilave edip bir taşım kaynatıp servis ediyoruz. Herkes tarafından bilinen ısırganın faydaları saymakla bitmez. Çorbalarınıza bu şifalı bitkiyi koymanızı tavsiye ediyoruz. Afiyet olsun!