Masterchef cantik pide tarifi, dün akþam yapýlan dokunulmazlýk oyunu sonrasýnda merak konusu oldu. Haftanýn ilk takým oyunda Mavi takým ile Kýrmýzý takým arasýnda düellolarda ülkemizin sevilen yöresel pideleri yapýldý. Bu pide çeþitlerinden biri de Bursa'nýn sevilen tatlarýndan cantik pidesi. Yemeye doyamayacaðýnýz, sabah, öðle akþam her öðüne yakýþacak lezzetli Bursa'nýn meþhur Cantik pide nasýl yapýlýr? Masterchef cantik pide tarifi, malzemeleri ve püf noktasý haberimizde.
MASTERCHEF CANTÝK PÝDE NASIL YAPILIR?
Cantik pide Tarifi Ýçin Malzemeler
Hamuru Ýçin:
2 su bardaðý su (ýlýk)
1 çay bardaðý süt
1 paket instant maya (10 gram)
1 tatl kaþýðý toz þeker
1 yemek kaþýðý (silme) tuz (azaltýp arttýrýlabilir)
1/2 çay bardaðý sývý yað
1 adet yumurta beyazý
5 su bardaðý un
Hamuru Toparlamak Ýçin:
4 yemek kaþýðýun
Kýymalý Harcý Ýçin:
300 gram kýyma
2 adet kuru soðan (küp küp doðranmýþ)
1 adet kapya biber(küçük küpler halinde doðranmýþ)
6 adet yeþil köy biberi (ince doðranmýþ)
2 adetdomates(küp doðranmýþ)
1/4 demet maydanoz (ince kýyýlmýþ)
1 tatlý kaþýðý karabiber
1/2 yemek kaþýðý kuru kekik
1 çay kaþýðý kimyon
1 yemek kaþýðýtereyaðý
Kenarlarý Ýçin:
1 adet yumurta sarýsý
Cantik pide Nasýl Yapýlýr?
Bir kapta maya, toz þeker, ýlýk su ve sütü karýþtýrýn. Karýþýmýn üzerini kapatýp mayanýn aktifleþmesi için 5 dakika bekletin.
5 dakika beklettikten sonra, üzerine yumurta akýný, sývý yaðý ve tuzu ilave edip karýþtýrýn.
Ayrý bir geniþ kaba unu ortasý havuz olacak þekilde açýn. Sývý karýþýmý üzerine ekleyin ve yoðurun.
Tamamen karýþan hamurun üzerini streç ile kapatýn ve mayalanmasý için 45 dakika bekleyin.
Kýymalý harcýn tüm malzemesini bir kapta karýþtýrýn.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüðünde bezeler hazýrlayýn ve unlu tezgahta bezeleri yuvarlayýn.
Piþirme kaðýdý serili fýrýn tepsisine birbirlerine yapýþmayacak uzaklýkta dizin.
Elinizi yaðlayýn ve her bezeyi kenarlarý yüksek kalacak þekilde parmaklarýnýzla açýn.
Kýymalý harcý hamurlarýn ortasýna koyun ve daðýtýn.
Bir fýrça yardýmýyla yumurta sarýsýný hamurlarýn kenarlarýna sürün.
Önceden ýsýtýlmýþ 200 derece fýrýnda 20 dakika piþirin.
Piþtikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin.
CANTÝK PÝDE PÜF NOKTASI
Cantik pide yapmanýn püf noktalarý vardýr. Öncelikle hamurun çok yumuþak olmasý ve mayalanmasý için ýlýk bir yerde bekletilmesi gerekir. Unlarý fýrça ile süpürdükten sonra fýrýndan çýkan pideye tereyaðý sürmek gerekir. Bu þekilde servis edildiðinde hem pide daha lezzetli olur hem de pide hamuru yumuþak olacaktýr.
MASTERCHEF YENÝ BÖLÜM FRAGMANI
MASTERCHEF ETLÝ EKMEK TARÝFÝ
ETLÝ EKMEK TARÝFÝ
Gerekli malzemeler:Hamuru için: 3 su bardaðý un, bir tutam tuz, 1 tatlý kaþýðý þeker, 1 paket instant maya, aldýðý kadar suÝç harcý için: 500 gr tek çekilmiþ dana kýyma, 2 yemek kaþýðý domates sosu, 1 tutam maydanoz, tuz, karabiber, 1 adet kuru soðan, 4 adet yeþil biber, kýrmýzý toz biber
Üzeri için:
Tereyaðý
Maya, tuz, þekeri ýlýk su ile eritin ve unu ekleyip yumuþak bir hamur elde edene kadar yoðurun ve dinlendirin. Ýç harcý için incecik doðranmýþ soðanlarý, biberleri, domates sosunu, tuz, karabiber, maydonozu, kýymayý, toz kýrmýzý biberi karýþtýrýp iyice yoðurun.
Bu arada mayalanmýþ hamurunuzu alýp elma büyüklüðünde bezeler alýp merdane ile uzunlamasýna þekilde açýn. Ýçlerine hazýrladýðýnýz harcý eþit parçalar halinde daðýtýn. Hamuru kapatýp üzerine tereyaðý sürün ve önceden hazýrlanmýþ 250 derecelik fýrýnda piþirmeye býrakýn. Afiyet olsun.