Gazze Gazze'den ibaret deðildir
ABONE OL

Ali Osman Sezer/Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

Ýnsan kendisini hangi dine veya ideolojiye ait olarak ifade etse de, iþin aslý "ayinesi iþtir kiþinin, lafa bakýlmaz." anlamýnda ortaya çýkar. Her zaman olduðu gibi bugün yaþananlar da bundan azade deðildir.

Ýnsanlýðý sömürmeyi ve buradan zenginleþmeyi medeniyet sayarak, itibar meselesi haline getirmiþ ve itibarýný sömürdüðü maldan alan zihniyetin Gazze'de yaþanan siyonist terörüne destek seferberliði Gazze'nin Gazze'den ibaret olmadýðýnýn en açýk göstergesi. Çünkü sömürülen her yer Gazze ve her sömürgeci de iþgalci birer Siyonisttir. Biden baþta olmak üzere Siyonist terörü takdis etmek için Ýsraile gidenler, kendi iþgalleri altýndaki coðrafyalara (Gazzelere) kendilerine de karþý gelinmesi halinde ibreti alem olmasý için Gazze soykýrýmýný tüm güçleri ile kendi nam ve hesaplarýna destekliyor.

Kudüs merkezli Filistin topraklarýnýn dikkat çekici bir özelliði var. Bu topraklar her zaman ya doðrudan ya da dolaylý olarak dönemin en güçlü devletlerinin kontrolünde olmuþtur. Babil, Roma, Emevi, Abbasi, Osmanlý, son olarak da Ýngiliz-Amerikan-Siyonist topluluðu. Arada haçlý iþgalleri de dikkate alýndýðýnda bu topraklara kim hükmetmiþse buradaki ortam, dünyanýn birçok coðrafyasýna da sirayet etmiþtir. Filistin, zulüm altýnda ise bu zulüm dünyanýn birçok yerinde de gerçekleþmiþ ve þu an da gerçekleþiyor. Ayný doðrultuda bu coðrafyada barýþ ve huzur varsa dünyanýn geri kalaný da bu doðrultuda bir görünüme kavuþuyor. Dolayýsý ile Filistin topraklarý dünyanýn baþýna geleni doðrudan yansýtan bir aynadýr. Her zaman olduðu gibi bugün de dünyanýn baþýna geleni anlamak için Filistin'e bakmak yeterlidir.

Coðrafi keþif olarak adlandýrýlarak masum gösterilmeye çalýþýlan sömürgecilik, dalga dalga yayýlarak bu topraklara ulaþtýðýnda Huntington'un ifadesi ile "kudretinden sual olunmaz bir güç" haline geldiði iddiasýndadýr. Hak etmesek bu bize verilmezdi inancýyla, mal çokluðunun iman göstergesi sayýldýðý, þahsýna münhasýr yorumuyla Siyonizm, teopolitik bir terör örgütüne evrilmiþtir. Siyonizm, Kudüs merkezli, siyonist krallýðýn kurulacaðý ve bu krallýðýn tüm dünyayý ele geçirip insanlýða diz çöktüreceði idealinde, insanlýk dýþý, kutsal olduðunu iddia ettikleri metinlerle mayalanmýþ bir örgüttür. Asla kabul etmedikleri ve çoðunu ya kendi elleri ile ya da iþbirlikçilerine öldürttükleri peygamberlerin ismini anarak öne sürdükleri insanlýk dýþý iddialarý, kehanet olarak takdim eden bu örgüt, insanlýðýn en büyük tehdidi durumundadýr. Bugün bunu tüm dünya insanlýðý bizzat görüyor ve bu görüþ elbette insanlýðý, insanlýða sahip çýkan bir iradeye ulaþacaktýr.

Bu örgütün kýyamete zorladýðý tanrý tasavvurunu anlamak da mümkün deðil. Zorlanabilen, bir þeyler dayatýlarak bir þey yapmaya mecbur kýlýnabilen bu tanrý tasavvuru üzerinde düþünmek gerekir. Hz. Süleyman Peygamberin inþaa ettiði Mabedte Allah'a ibadet edildiði ortada iken, bugün Süleyman Tapýnaðý inþa etmek için Mescidi Aksa'nýn altýný oyanlarýn buraya ne tapýnaðý inþa etmek istediklerini hiç kimsenin anladýðýný sanmýyorum.

Tanrýyý kýyamete zorlamanýn yolunun, dünyada zulmü yaymak , bunun için de baþta Siyonist devletlerin terör örgütü olarak örgütlenip pek çok terör örgütünü de kendi elleri ile kurduklarýný kendileri itiraf eder hale geldiler. Böyle bir azgýnlýða raðmen hala tanrýnýn çocuklarý olduðu veya tanrýnýn seçkin kullarý olduklarý inancýyla, inandýklarý tanrýnýn tam kendilerine uygun, her tür azgýnlýklarýný hoþ gören, torpilci bir tanrý olduklarýný ilan ediyorlar.

Ýnsanlýk için en kötüsü

Oysa bir inancýn esasý o inancýn insanlýk için en iyi olduðuna imanla ortaya çýkar. Ýnsanlýk için en kötüsü budur diyerek bir inanca mensup olmak nasýl bir durum anlamak mümkün deðil. Sanýrým bunu ancak insanlýða insansý hayvan diyen insanlýk dýþý varlýklar anlayabiliyor. Bu baðlamda siyonist inancý, tüm inançlardan ayrý bir yerde duruyor. Bugün Siyonist olmayan Yahudi ve Hristiyanlarla, hangi dinden olursa olsun dünyanýn her yanýnda milyonlarca 'insanýn' Müslümanlarla beraber Gazze'deki soykýrýmý lanetlediklerini görüyoruz. Ýnsan olmak, özgürce seçtiði inancýn insanlýk için en iyisi olduðu ve bu yüzden de insanlarla insanca yaþamakla mümkündür. Bu yüzden iman, benim dinim insanlýk için en iyisidir iddiasýnýn ispatý peþinde, insanlýða en iyi davranma hususunda, iyilikte yarýþtýr. Bu baðlamda Siyonizm, seçkinciliðin ve tanrýnýn çocuðu olduðu inancýyla her türlü azgýnlýðýn hoþ görüleceðine inanarak, istediðini yaptýrmak için tanrýsýný zorlayan ve bunun için insanlara zulmü ibadet sayan insanlýk dýþý bir azgýnlýk halidir. Gazze önünde toplanan Siyonist elebaþlarýnýn ifadelerini ve olan biteni incelediðimizde bugün dünyanýn neresinde olursa olsun gerçekleþen zulümlerin doðrudan veya dolaylý faili Siyonistlerdir. Ve bu yüzden zulmün gerçekleþtiði her yer de Gazze'dir.

Bu anlamda sömürgecilik, sahip olacaðý malýn çokluðu oranýnda tanrýnýn krallýðýný kurup insanlýða diz çöktürecek inanç anlamýnda Siyonist bir örgüttür ve günümüzde örgüt baþý rolünü oynayan Biden ise her fýrsatta Siyonist olduðunu söyleyerek bunu tasdik etmekten çekinmiyor. Artýk sahip olduðu malýn miktarý ile kudretinden sual olunamaz olduklarý hükmüne varan bu irade, karadan Ýsrail terörü ve denizden de uçak gemileri ile abluka altýnda katlettikleri Gazze üzerinden sömürdükleri diðer Gazzelere gözdaðý veriyor. Önümüzde diz çökmez ve direnirseniz baþýnýza gelecek budur tehdidi yapýlýyor Gazze üzerinden.

Kurtuluþ savaþýmýz ile ayný motivasyonlara sahip bu direniþ "ölürüz de hak bildiðimizden vazgeçmeyiz ve düþmana benzemeyi kabul etmeyiz" mottosu ile hareket ediyor. Kurtuluþ savaþý neyi ifade ediyorsa Gazze'de onu ifade ediyor. Bu yüzden Türkiye'de gerçekleþen tüm darbe ve darbe giriþimleri ile alttan alta bu ülkenin hak bilincinin altýný oymaya çalýþanlar bu topraklarda sömürgeci siyonizmin taþeronlarýdýr. Bu durum, darbeci taþeronlarýn Siyonist ABD ve israille olan münasebetleri ile sabittir.

Tanrýyý kýyamete zorlayan siyonizmin iddiasý, insan karþýsýnda þeytanlaþan ve hýncýný "ben ateþtenim o topraktan" gerekçesiyle insaný küçümseyen (bugün de insansý hayvan diyen) yaratýðýn isyanýyla ayný kodlarý barýndýrýyor. Ateþin topraktan üstün olduðuna hükmederek, çoluk çocuk demeden insanlýðýn yaþadýðý ortamlara ateþler salan bu varlýðýn ve onun iþbirlikçilerinin akýbeti ise "... keþke toprak olaydým." diyeceklerine dair Nebe 40. Ayetiyle bildiriliyor.

Siyonist terör

Bugün insanlýk, çalýp gasbettiði sömürü gücüne tam güvenen Siyonist terör karþýsýnda neye güveneceðinin ve nasýl kurtulacaðýnýn ikileminde duruyor. Siyonizmin sýrtýný mala ve özellikle nükleer silah gücüne yaslamasý karþýsýnda, direnmek için böyle bir güce ulaþýncaya kadar beklemeyi umut etmenin yaygýn olduðu kanaate karþýlýk, nükleer silah üreterek hakkýn savunulabileceðine inanmýyorum. Ýnsan olan, çoluk çocuk hiçbir canlýyý ayýrmadan yok eden kitle imha silahlarý üretemez ve bu yolla zulüm önlenemez. Bugün bu tür silahlara sahip hiçbir ülkenin zulme karþý durmak bir yana ya doðrudan ya dolaylý zulmün tarafýnda olduklarý ise þaþýrtmýyor. Güce dayalý hegemonyanýn egemenliði ancak Hak'ka dayalý hakimiyet bilincinin gücü ile bertaraf edilebilir.

Bu yüzden sömürerek ele geçirdiði malýn çokluðu ile azgýnlaþýp malamat olmuþ bu küresel istiladan kurtulabilmek için onlarýn, malýn gücüne duyduklarý güvenden daha çok, Hak'ka tam güvenen ve ona icabet eden insanlýktan baþka çözüm görünmüyor.

Toprak ateþi söndürür

Toprak her ateþi söndürür. Bu yüzden dünyanýn, topraktan üstün olduðu iddiasýyla insanlýða savaþ açan bu ateþi söndürecek toprak(insanlýk) hattýný acilen inþa etmek zorundayýz vesselam.

[email protected]

  • Ali Osman Sezer
  • açýk görüþ
  • gazze