Pratik sütlü irmik helvası nasıl yapılır?

İrmik helvası tarifi yapılışı nasıl? Pratik irmik helvası tarifi malzemeleri neler? Kolay sütlü irmik helvası tarifi nasıl yapılır?

19 Kasım 2018 Pazartesi 07:00
Yemek Haberleri


Türk mutfağının en çok tercih edilen tatlılarından olan irmik helvası, hem kolay yapımı hem de benzerlerine göre daha az kalorili olmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Daha önce irmik helvası yapmayan vatandaşlar da irmik helvasının nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. İrmik helvası tarifi son günlerde en çok merak edilen tatlı tariflerinin başında yer almaya başladı.

Hepimiz çoğu zaman zahmetli bir şey yerine daha kolay olanı tercih ediyoruz. İrmik helvası yapımı hem kolay hem de lezzetli tatlılardan biri. İrmik helvasını kısa sürede yaparak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

İRMİK HELVASI TARİFİ Tatlı krizlerinde bir numaralı alternatiflerden biri olan irmik helvasının nasıl yapıldığına gelin hep birlikte yakından bakalım...

 

MALZEMELER 250 gr margarin 500 gr irmik 50 gr çam fıstığı 4,5 su bardağı kaynar su 3,5 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın YAPILIŞI İlk olarak geniş ve derin bir tencerede 250 gr margarini eritin. Daha sonra 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar ve dikkatli bir şekilde tencereye ekleyin. Burada damak zevkinize göre fıstık yerine başka malzemelerde tercih edebilirsiniz. 1-2 dakika karıştırın.

Son olarak 3,5 su bardağı toz şekeri tencereye ekleyin ekleyin. Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın. Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ve tarçın ekleyerek servis yapın. Eğer yaz mevsimindeyseniz dondura ile de servis edebilirsiniz.

İRMİK HELVASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER 1 su bardağı irmik, 1 su bardağından 2-3 yemek kaşığı fazla toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 paket vanilya, 1 paket çam fıstığı, (dolmalık fıstık) 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 kahve fincanı sıvı yağ.

 

KOLAY İRMİK HELVASI TARİFİ Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konulur, tereyağı eritilir. Çam fıstıkları tencereye alınarak, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayrı bir tencerenin içerisinde su veya süt, şeker ve vanilya ocağa alınır. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve ısınmaya bırakılır. Pembeleşen çam fıstıklarının içerisine irmik ilave edilir ve kavrulur. İrmikler de pembeleştikten sonra süt karışımı üzerine ilave edilir. İrmikler sütü çekinceye kadar karıştırarak pişirilir ve ocaktan alınıp, 10 dakika demlenmeye bırakılır. Dinlenen irmik helvası tercihe göre servise sunulabilir.