Değişim Mamak’ın değerini artırıyor

Son 9 yılda 6 bin 511 iskan, 6 bin 42 adet ise yapı ruhsatı verdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu Mamak’taki gelişimi gözler önüne seriyor. İlçenin görünümü değişiyor, bölgemizin ise değeri artıyor” dedi.

16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00
Ankara Haberleri


Planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atan Mamak Belediyesi, 9 yılda 6 bin 511 iskan ve 6 bin 42 yapı ruhsatı verdi. Uyguladığı imar çalışmaları ve projeler sayesinde planlı ve hızlı bir şekilde gelişen Mamak , Ankara’nın en çok konut yapılan ilçeleri arasında üst sırada yerini aldı.

Kentsel Dönüşüm Projeleri başta olmak üzere çevre ve şehrin doğal silüetini bozmayan yapıların yükseldiği ilçede, hem vatandaşın hem esnafın yüzü gülüyor.  

Markalı konut yapımının artış göstermesi, alt yapı çalışmalarının ilerlemesi gibi önemli faktörlerle bölgenin ciddi bir yükselişte olduğunu belitten Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İnşaat ruhsatı ve iskân sayıları, Mamak’taki gelişimi gözler önüne seriyor. İlçemizin görünümü değişiyor ve bölgemizin değeri artıyor” dedi. Planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atan Mamak Belediyesi, 2017 yılında ise 618 ruhsat, 580 iskan verdi.

Yapılan yatırımlar sayesinde ilçede faaliyet gösteren müteahhit sayısının hızla artmasının yanında inşaat sektöründe de hareketli bir sezonun yaşanıyor. 

Hızlı ve planlı olarak gelişen Mamak’ta yeni inşaatlar ve konutların yükselmesi istihdam ve nüfus artışını da beraberinde getiriyor.