Halk otobüslerinde Ankarakart dönemi

 Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkent’te toplu taşıma hizmeti veren Özel Halk Otobüsleri Yönetmeliği taslağı oy birliği ile kabul edildi. 

22 Eylül 2018 Cumartesi 07:00
Ankara Haberleri


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu’nun imzasıyla gelen Başkanlık yazısında, EGO Genel Müdürlüğü Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) yönetmeliği ile ANKARAKART’ın kullanımına ilişkin engeller ortadan kaldırılmış oldu. 

ÖHO’LARDA DA GEÇERLİ 

Yönetmelik kapsamında Ankara sınırları içinde özel ve tüzel kişilerce işletilerek, toplu taşıma hizmeti veren Özel Halk Otobüsleri’nde de diğer toplu taşıma hizmetlerinde olduğu gibi ANKARAKART’ın kullanılmasının önü açıldı. EGO Genel Müdürlüğü İdari Encümeni tarafından hazırlanarak Meclise sunulan “Özel Halk Otobüsleri Yönetmeliği” taslağının oy birliği ile kabul edilmesiyle, Özel Halk Otobüsleri’nin çalışma şartları, taşıma tarifelerinin tespiti, denetimi ve sorumlulukları ile taşımacılıktan çekilme, çıkarılma ve hat düzenlemelerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. 

ÖHO’ların nasıl ve ne şekilde çalışacağının madde madde anlatıldığı yönetmelikle, indirimli ve ücretsiz yolcu taşımacılığına ilişkin şu ifadeler de yer aldı: “Özel Halk Otobüsleri’nde ilgili mevzuatlar uyarınca ücretsiz ve indirimli taşınması gereken yolcular, ücretsiz ve indirimli olarak taşınırlar. Ücretsiz ve indirimli taşınacak kişilerin tespitinde tereddüt olması halinde EGO tarafından verilecek kararlar esas alınır.”