Keyif rotaları

Yaz geldi ancak tatile çıkamıyorsanız üzülmeyin. İstanbul’un muhteşem adalarına giderek tatil ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Sizler için Büyükada’daki rotaları hazırladık.

30 Haziran 2018 Cumartesi 07:00
Cumartesi Haberleri

FATMA ERSOY



KAHVALTI  

Büyükada Maden Mahallesindeki Ada Kahvaltı, sınırsız çay ve zengin kahvaltısıyla dikkat çekiyor. Bir konaktan dönüştürülen mekanın ev yapımı karpuz kabuğu ve şeftali reçeli çok meşhur. Üçlü adını verdikleri lorlu biberli peynir ile yumurtalı patatesi mutlaka deneyin. 

KAHVE SAATİ 

Nizam Mahallesinde bulunan Kahve Dünyası’nda, sütlü Türk kahvesi veya damla sakızlı Türk kahvesinin lezzetini manzarayla çıkartabilirsiniz. Yorgunluğunuzu atacağınız mekanda lungo espresso ve karamelli macchiato gibi çeşitlere de şans verebilirsiniz.

ÖĞLE YEMEĞİ

Sıra geldi öğle yemeğine! Yine Nizam Mahallesinde yer alan Eskibağ Teras, Büyükada’nın ucunda yer alıyor. Öğle yemeğinin yenebileceği en güzel manzaraya ve lezzete sahip mekanda fava, kalamar ve ahtapot ızgara, salata ile baklavayı mutlaka deneyin.

ÇAY MOLASI

Lezzetli öğle yemeğinin ardından sıra geldi çaylara! İskelenin karşı sokağında bulunan Tarihi Prinkipo Dondurma ve Waffle bir ada klasiği. Dondurmaların da tadına bakabileceğiniz mekanda çayınızı yudumlarken meydandaki koşuşturmayı izleyip kafanızı dağıtabilirsiniz. 

TATLI ADRESİ

İskele karşısında yokuşu çıkarken solda kalan Mio Amore, özellikle waffle konusunda iddialı. Mekanın dondurması, browniesi, keşkülü ve sütlacı da oldukça lezzetli. Özellikle special waffle ile meşhur mekanda, krokanlı ada waffle ile kiraz şekerli amore waffle tadılmalı.

AKŞAM YEMEĞİ  

Sahilde yer alan en güzel manzaraya sahip mekanlardan Ada Balık, lezzetiyle midenize, manzarasıyla gözünüze hitap ediyor. Mekanda, denizin kokusu da bir başka. Lakerda veya uskumru marine ile başlayacağınız lezzet şenliğini taze balıklarla devam ettirebilirsiniz. 

ATIŞTIRMALIK

Saat meydanında yer alan Altın Fıçı Mercan, salaş mekan ve kokoreç severler için ideal. Özellikle kokoreçiyle meşhur mekanda dilerseniz midye dolma, tava ve kalamar ızgara gibi alternatif lezzetleri de tadabilirsiniz. Ancak hafta sonları yer bulmakta sıkıntı yaşabilirsiniz. 

ALTERNATİF 

Meydandaki çarşının içinde bulunan Büyükada Börek Pasta Fırını, farklı lezzet denemek isteyenlerin uğrak noktası. Kremalı böreği ile meşhur mekanda, anasonlu kurabiye, Mille feuille, köz patlıcanlı poğaça, milföy pasta ve coco kurabiyenin tadına bakmalısınız.