FETÖ elebaşı Gülen öldü! Örgüte yakın hesaplar duyurdu

15 Temmuz 2016'da yüzlerce vatandaşımızı şehit eden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in kaldırıldığı hastanede öldüğü duyuruldu. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünü örgüte yakınlığıyla bilinen haber siteleri açıkladı. Teröristbaşının ölümünü yeğeni Ebuseleme Gülen de doğruladı. Uzmanlar, Gülen'in ölümünün örgüt içinde dağılmaya sebep olacağını ve miras paylaşımında kavgalar yaşanacağını bildirdi.

21 Ekim 2024 Pazartesi 08:24
Dünya Haberleri





FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen haber siteleri, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğünü duyurdu. Öte yandan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, Fetullah Gülen'in öldüğünü açıkladı.

FETÖ ELEBAŞININ YEĞENİ DE AÇIKLADI

Ebuseleme Gülen sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, 'Fetullah Gülen ruhunun ufkuna yürüdü. " ifadelerini kullandı.

Örgüt yönetiminin en çok kullandığı sosyal medya hesaplarından "Herkülnağme"de yapılan paylaşımda, elebaş Gülen'in öldüğü iddia edildi.

"Herkülnağme"deki paylaşımın ardından örgüte ait diğer sosyal medya hesaplarında aynı iddia dolaşıma girdi.

Gülen'in akrabaları ve örgüt yönetimine yakın olup sosyal medyada aktif olan çok sayıdaki isim de elebaşın öldüğünü öne sürdü.

Gülen'in cesedini kaçırmayı planlıyorlar FETÖ'de miras kavgası başladı

"ÜLKEMİZ İÇİN OLUMLU BİR GELİŞMEDİR"

Terörist başı Gülen'in ölümü hakkında 24 TV'ye açıklamalarda bulunan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğr. Üy. Prof. Dr. Ahmet Akın, "Eğer iddia doğru ise CIA ve MOSSAD'ın başı sağ olsun. ABD'nin içimize saldığı ve ülkeyi karıştırmak için kullandığı aparatlardan birisinin ölmesi ülkemiz için olumlu bir gelişmedir." dedi.

"ÖRGÜT DAĞILMA SÜRECİNE GİRER"

24 TV'deki açıklamalarında teröristbaşının ölümüyle örgütün dağılma sürecine gireceğini söyleyen Dumlupınar Üni. Öğr. Üy. Doç. Dr. Cantürk Caner de" 251 şehidin müsebbibi ve ahlaksızlığın başını çeken isimlerden birisi hayatını kaybetmiş. Kurtulduk. Bundan sonra inşallah örgüt de dağılma sürecine girer." şeklinde değerlendirmede bulundu.

FETULLAH GÜLEN'İN ÖLMESİ ÖRGÜTÜ NASIL ETKİLER?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe ise "Fetullah Gülen'in ölmesi örgüt içinde dağılmaya sebep olacaktır. Ancak halen hapisten çıkanlar örgüt şeklinde gezmeye devam ediyorlar. Farklı grup içinde yapılanmaya çalışıyorlar. Bir anda ortaya çıkabileceklerini göz ardı etmemek gerek. Tamamen dağılıp ellerindeki kozun gitmesini istemeyeceklerdir." ifadelerini kullandı.

ARKASINDAKİ FİNANS GÜCÜNE KİM HAKİM OLACAK?

Yine 24 TV'ye konuşan ekonomi gazetecisi Sadi Özdemir, "Arkasındaki finans gücüne kim hakim olacak ve onu nasıl kullanacak? Amerika muhtemelen terör örtüne harcadığı paralar nedeniyle bunların büyük kısmının kendi bünyesinde kalmasını isteyecek. Bu sebeple oraya Türkiye'ye karşı kullanılabilecek kişiler atayacak." dedi.

YENİ EVİNDEN ÇIKARKEN GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

FETÖ elebaşı Gülen, geçtiğimiz günlerde 1999'dan beri ikamet ettiği Pensilvanya'daki çiftliğinden alınarak nisan ayında götürüldüğü yeni evinden çıkarken görüntülenmişti.

FETÖ elebaşının kaldığı Pensilvanya'nın Saylorsburg kasabasındaki "Chestnut Retreat Center" denilen malikanesinden kendi rızası olmadan nisan ayında çıkarılarak başka bir adrese götürüldüğü iddiası, örgüt içindeki bazı isimler tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Kaçırıldığı çiftlikten yeni görüntü

FETÖ elebaşına FETÖ'cü darbesi

FETÖ elebaşının yeğeni itiraf etti