İki ülke arasında askeri gerginlik! Silahlara el konuldu

Sierra Leone, Gine Silahlı Kuvvetleri personelinin Kalieyereh yerleşimine geçerek sınır ihlali yaptığını duyurdu. Ortak güvenlik ekibinden bir subay dahil bazı askerlerin gözaltına alındığı, Gine tarafına götürüldüğü ve silahlarına el konulduğu açıklandı.

25 Şubat 2026 Çarşamba 09:58
Dünya Haberleri

AA



23 Şubat'ta Gine Silahlı Kuvvetleri personelinin sınırdaki Kalieyereh yerleşimine geçerek bölgede konuşlu güvenlik unsurlarıyla karşı karşıya geldiği belirtildi.

Açıklamada, olay sırasında, Sierra Leone Silahlı Kuvvetleri ile Sierra Leone Polisi personelinin sınır karakolu ve konaklama tesisi inşası için tuğla üretimi yaptığı, ülke bayrağının ise Sierra Leone toprağı olarak kabul edilen alanda göndere çekili olduğu belirtildi.

Gine askerlerinin ortak güvenlik ekibinden bir subay dahil bazı personelin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, bu kişilerin Gine tarafına götürüldüğü ve silah ve mühimmatına el konulduğu ifade edildi.

Açıklamada, hükümetin gözaltına alınan personelin yerinin tespiti ve koşulsuz serbest bırakılmaları için diplomatik ve güvenlik kanallarını devreye soktuğu, konunun ulusal, bölgesel ve alt-bölgesel yetkili mercilere resmi olarak iletildiği kaydedildi.

Olayın barışçıl ve dostane şekilde çözülmesi için temasların sürdüğü ve gelişmelerin netleştirilmesi amacıyla bölgeye bir inceleme heyeti gönderildiği vurgulanan açıklamada, doğrulanmış bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağının altı çizildi.