3 gün sürecek! İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekiler için cenaze töreni

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Emir Abdüllahiyan için ilk tören Tebriz'de düzenlendi. Cenaze törenine üst düzey yetkililer ve binlerce vatandaş katıldı. Öte yandan gelen ilk görüntülerde alanın çok kalabalık olduğu ve izdiham yaşandığı görüldü. Cenaze törenlerini 3 gün süreceği bildirildi.

21 Mayıs 2024 Salı 09:45
Dünya Haberleri

AA



İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililer için planlanan cenaze merasimlerinin ilki Tebriz'de düzenlendi.

Tebriz Şüheda Meydanı'nda düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı törende, kazada hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Muhammed Ali Al-i Haşim ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti için dualar edildi.

Sivil ve askeri yetkililerin katıldığı törende cenazeler büyük bir kalabalığın katılımıyla Şüheda Meydanı'ndan, Musalla Meydanı'na götürüldü.

Tebrizliler, Cumhurbaşkanı Reisi ve yaşamını yitiren diğer yetkililere son kez veda etti.

Tebriz'de cenaze namazı ve geçit töreniyle başlayan merasimler, bugün Kum kentinde yarın da Tahran'da devam edecek.

Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenazesi Meşhed kentinde perşembe günü düzenlenecek törenle defnedilecek.

İlk uğurlama Tebriz'de! Binlerce kişi son kez veda etti

İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ, REİSİ'Yİ ANMAK ADINA 'TAZİYE DEFTERİ' AÇTI

İran'ın Ankara Büyükelçiliği, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililer için 'Taziye Defteri' açtı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet İran-Azerbaycan sınırında katıldıkları törenden helikopter ile dönerken kötü hava şartları sebebiyle kaza yaptı. Kazanın ardından, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve helikopterdeki heyetin hayatını kaybettiği açıklandı.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nde ülke bayrağı yarıya indirildi. Kazada hayatını kaybeden Reisi ve beraberindeki heyeti anmak adına Taziye Defteri, Büyükelçilik binasında hazırlanan bir odada açıldı. Yabancı ülke diplomatları ve misyon temsilcileri, Büyükelçiliği ziyaret ederek Taziye Defterini doldurdu.

Taziye Defteri, 21-22 Mayıs tarihlerinde 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında İran Büyükelçiliği'nde imzaya açık olacak.

ALİYEV'DEN İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE TAZİYE ZİYARETİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası nedeniyle İran'ın Bakü Büyükelçiliğine taziye ziyarette bulundu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve heyetinin İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletinde yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından dünya liderleri İran'a taziyelerini iletiyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İlham Aliyev, İran'ın Bakü Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. Aliyev, ziyaretinde büyükelçilikte açılan taziye defterini imzaladı.

CENAZE TÖRENİ 3 GÜN SÜRECEK

Hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi 3 gün sürecek törenlerle uğurlanıyor. Yarın Tahran'da resmi bir tören düzenlenecek, cenaze namazını İran'ın dini lideri Hameney kıldıracak. Cenaze törenine dünya liderlerinin de katılması bekleniyor.