Sezaryen ile doğum yapan kadının karnında cep telefonu unuttular

Sağlık konusunda her ne kadar teknolojik açıdan ilerleme kaydedilse de sağlık konusunda deneyim sahibi bireylerin hastaların sağlığını önemsemediği gözler önünde. Doğum yaptırdığı hastasının karnında cep telefonunu unuttu.

24 Şubat 2018 Cumartesi 07:00
Dünya Haberleri

Ürdün'ün başkenti olan Amman'da sezaryen ile hastasını doğum yaptırdıktan sonra dalarak cep telefonunu hastasının karın bölgesinde unuttuğu ve sessiz de bulunan telefonun titreşmesi sonucunda fark edildiği açıklandı. Olay tüm ülkede tepkilere neden olurken skandal olayı mecliste değerlendiren vekil hükümet istifa etmeli dedi.
 
36 yaşındaki Hanan Mahmoud Abdul Karim adlı kadın özel bir hastanede sezaryen ile 4,8 kilo ağırlığında canlı bir erkek bebek dünyaya getirmişti. Taburcu olarak eve döndüğünde karın bölgesinde titreşimlerin oluştuğunu fark etti. Karın bölgesinde sancı ve ağrıların daha da artması üzerine kadın en yakın bir devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavi işlemleri sırasında röntgende çıkan 7 cm' lik yabancı cisim doktorların dikkatini çekti. Vakit kaybetmeden ameliyata alınan kadının karnından bir cep telefonu çıktığı açıklamasında gündeme yansıdı. Milletvekili Salim Al Bataynah tarafından yapılan açıklama da bu denli ilerleme kaydedilen yüz yılda böyle hataların görmezden gelinmemesi gerektiği açıklandı.