Son dakika... Rusya, Ukrayna'ya ABD ve Avrupa'dan gelen silahların bulunduğu depoyu vurdu

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 59. güne girdi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Odessa yakınlarındaki askeri havaalanında ABD ve Avrupa ülkelerinden Ukrayna'ya sevk edilen silahların bulunduğu depoyu uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle vurduklarını söyledi.

23 Nisan 2022 Cumartesi 07:12
Dünya Haberleri





Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla başlatılan askeri harekat 59. gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasında çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemediği için sivil yerleşimleri de vurmaya başlarken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE DAKİKA DAKİKA BÖLGEDE YAŞANANLAR...

22:48 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun Ukrayna'nın doğusunda Donetsk ve Luhansk bölgeleri üzerinde tam kontrol sağlamak için operasyonun hızını artırmaya çalıştığını bildirdi.

21:48 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Odessa yakınlarındaki askeri havaalanında ABD ve Avrupa ülkelerinden Ukrayna'ya sevk edilen silahların bulunduğu depoyu uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle vurduklarını söyledi.

20:40 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in yarın Kiev'i ziyaret edeceğini söyledi.

20:39 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, savaşı sona erdirmek için Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmek istediğini söyledi.

20:30 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Savaşı kazandığımızda Avrupa'daki en güçlü ve tecrübeli ordulardan biri olacağız" dedi.

18:48 Ukrayna'nın güneyindeki Karadeniz'in liman şehirlerinden Odessa'ya düzenlenen roketli saldırıda 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

16:47 ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Planet Labs'ın, Mariupol'de çektiği uydu fotoğrafı ile yeni toplu mezar tespit edildi.

15:54 Rusya, Ukrayna'nın Odessa şehrinde bulunan çok katlı bir binayı roketle hedef aldı.

15:52 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 24 Şubat'tan bu yana devam eden savaşta hayatını kaybeden Rus asker sayısının 21 bin 600'e ulaştığını bildirdi.

15:05 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile telefon görüşmesinde, bir an önce ateşkes ilan edilmesinin önemini ifade etti.

14:49 Ukrayna Ulusal Muhafızları'nın 21 Nisan'da Zaporijya bölgesinde Rus Hava Kuvvetleri'ne ait K-52 (Timsah) tipi helikopteri düşürdüğü anların görüntüleri paylaşıldı.

13:25 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna'ya ait 11 askeri unsurun vurulduğunu söyledi.

12:10 Ukrayna'nın Mariupol şehrinde bulunan Azovstal fabrikasında sıkışıp kalarak tahliye edilmeyi bekleyen çok sayıda sivilin arasında bulunan bir çocuk, "Ne güneşi ne de gökyüzünü görebildik" dedi.

12:37 Rus Alfa Bankası'nın Hollanda'daki iştiraki olan Amsterdam Trade Bank (ATB) yaptırımlar sebebiyle iflas ettiğini açıkladı.

11:45 Ukrayna Ulusal Muhafızları Hava Savunma Birliği, 21 Nisan'da Rusya ordusunun K-52 'Timsah' helikopterinin düşürülme görüntülerini paylaştı. İkinci K-52 helikopterinin, güdümlü füzelerin hedefi olmamak için 'ısı tuzakları' yayarak bölgeyi terk etmesi görüntülere yansıdı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Ukrayna Ulusal Muhafızları Hava Savunma Birliği yaptıkları açıklamada, olayın 21 Nisan'da Zaporjiya bölgesinde meydana geldiğini belirterek Rusya ordusunun keşif ve saldırı helikopteri olarak bilinen K-52 Timsah helikopterlerinin bölgedeki Ukrayna güçlerini hedef aldığı ifade edildi. K-52 Helikopterleri, tanksavar füze sistemi ve lazer güdümlü toplarla donatılan Rus ordusunun en yeni birimlerinden biri olduğu belirtildi.

11:30 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus füze ve topçu birliklerinin son 24 saatte Ukrayna ordusuna ait 919 müstahkem mevkiyi ve 124 topçu ateş mevzisini imha ettiğini açıkladı.

10:54 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, Ukrayna'daki insani kriz karşısında olabildiğince güçlü durmaya çalıştıklarını belirterek, "Herkes kendi acısını gidermek ve başkasının acısını azaltmak için elinden geleni yapıyor. Buna 'dayanmak' denilebilirse, dayanıyorum." dedi.

09:19 Rusya'nın Kişinev Büyükelçisi Oleg Vasnetsov, bir Rus komutanın Transdinyester'e yönelik sözleri nedeniyle Moldova Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

05:47 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in 28 Nisan'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile görüşeceği belirtildi.

01:00 Kanada, yeni bir Rus saldırısına hazırlanan Ukrayna'ya yapılan silah sevkiyatını duyururken ayrıntı vermekten kaçındı. Kanada Savunma Bakanı Anita Anand basın açıklamasında, "Ukrayna'ya bir dizi M-777 obüsü gönderdik." ifadesine yer verirken sayı ve mühimmat konusunda ayrıntıya girmedi. Anand, Ukrayna'ya silah yardımının "ABD'li müttefiklerle birlikte" yapıldığının altını çizdi.

00:30 Ukrayna Savcılığı, Slovyansk şehrine misket bombaları ile saldırı düzenlediği gerekçesiyle Rus ordusuna soruşturma başlatıldığını duyurdu.

00:20 Ukrayna Devlet Başkan Zelenski, Rusya için Ukrayna'ya saldırmanın sadece bir başlangıç olduğunu, Rusya'nın daha sonra diğer ülkeleri ele geçirmek istediğini belirtti. Zelenski, yayımladığı video mesajında, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sadece bir başlangıç olarak öngörülmüştü. Sonra diğer ülkeleri ele geçirmek istiyorlar. Doğal olarak, Rusya'nın bu hırsını kırmak için kendimizi gerektiği kadar savunacağız." dedi.

00:00 Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Ukrayna'nın güvenlik garantileri konusundaki partner ülkelerle müzakerelerinin bir hafta içinde tamamlanacağını bildirdi.