Soykırımcı İsrail Gazze'de bir okul ve camiyi vurdu! Çok sayıda Filistinli şehit oldu

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 366 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okul ile camiyi bombaladı, saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 24 kişi öldü, 93 kişi yaralandı.

6 Ekim 2024 Pazar 08:01
Dünya Haberleri





İşgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında ölü ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 366. gününde sürüyor.

İSRAİL'İN GAZZE'DE BİR OKUL VE CAMİYE DÜZENLEDİĞİ BOMBARDIMANDA 24 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi yanındaki Aksa Şehitleri Camisi ile kentin Ez-Zavayide beldesindeki İbn Rüşd Okulu'nu bombalayarak "iki vahşi katliam" gerçekleştirdiği belirtildi.

İsrail'in söz konusu iki saldırısında 24 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 93 Filistinlinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu iki vahşi katliam; işgal ordusunun son 48 saat içinde Gazze Şeridi'nin çeşitli kentlerindeki 27 ev, okul ve sığınma merkezinde gerçekleştirdiği katliamların ardından geldi. Bu korkunç bombardımanlarda onlarca kişi öldü ve yaralandı."

- "KATLİAMLARDAN TAMAMEN İSRAİL VE ABD YÖNETİMLERİ SORUMLU"

Ayrıca Gazze Şeridi'nde hastanelerin, sayıları yetersiz olması nedeniyle, her geçen gün artan yaralılara ve hastalara iyi bir hizmet sağlayamadığına işaret edilen açıklamada, "İsrail'in soykırım savaşının bir sonucu olarak ciddi zorluklarla karşı karşıya olan Gazze Şeridi'ndeki insani yardım ve sağlık çalışmaları, uluslararası toplumun, Arap ülkelerinin sessizliği ve acizliğinin ortasında korkunç durumda." ifadeleri kullanıldı.

Gazze'de soykırımın devam etmesinden ve sivillere yönelik katliamlardan tamamen İsrail ve ABD yönetimlerinin sorumlu olduğu vurgulanan açıklamada, uluslararası topluma ve tüm uluslararası kuruluşlara "soykırımı ve Gazze Şeridi'nde akan kanı durdurmak için İsrail'e baskı yapmaları" çağrısında bulunuldu.

- BAZI ÇOCUKLARIN NAAŞLARI, BAŞLARI KESİK ŞEKİLDE HASTANEYE GETİRİLDİ

Öte yandan sağlık kaynakları Aksa Şehitleri Camisi'ne düzenlenen saldırıda 21, İbni Rüşd Okulu saldırısında da 3 Filistinlinin öldüğünü aktardı.

Bazı çocukların naaşlarının başları kesik şekilde hastaneye getirildiği vurgulandı.

İşte dakika dakika Filistin ile İsrail arasında yaşananlar:

11:40 İsrail ordusu Batı Şeria'da 15 Filistinliyi gözaltına aldı

10:41 İsrail'in Gazze'de bir okul ve camiye düzenlediği bombardımanda 24 Filistinli öldü

06:46 Venezuela'da yüzlerce kişi İsrail'in Gazze'de 1 yıldır süren soykırımını protesto etti

04:58 İsrail ordusu, İran'ın saldırısında askeri üslerin hasar gördüğünü kabul etti

02:35 İsrail'in Gazze'deki soykırımının protesto edildiği Washington'da, Beyaz Saray yakınlarında gazeteci olduğunu iddia eden bir kişi kendini yakmaya çalıştı

02:19 Beyrut'ta İsrail'in hedef gösterdiği noktalarda şiddetli patlamalar meydana geldi

01:52 İsrail ordusu, Gazze'nin Cibaliye bölgesindeki UNRWA'nın merkezini vurduğunu açıkladı

01:08 İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Cibalya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırı sonucu çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi. Saldırıda yaşamını yitiren Filistinlilerin cenazeleri, Kamal Advan Hastanesi'ne getirildi

00:42 Hizbullah: Lübnan'ın güneyine saldırıların başlamasından bu yana en az 25 İsrail askeri öldürüldü

00:39 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "7 Ekim'de meydana gelen korkunç olaylara odaklanmak gerektiğini" belirterek, bu günden sonra Gazze halkının hayatlarının yıkıldığına ve korkunç acılara maruz kaldıklarına dikkati çekti

00:25 İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki farklı bölgelere şiddetli hava ve topçu saldırıları düzenlemesi nedeniyle bölge halkı güvenli gördükleri yerlere göç etmeye başladı

00:01 BM: Gazze'de binlerce kadın yaşamlarını tehdit eden sağlık riskleriyle karşı karşıya