Soykırımcı İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı! Çok sayıda Filistinli şehit oldu

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 349 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 9'u çocuk 34 Filistinli şehit oldu.

19 Eylül 2024 Perşembe 07:16
Dünya Haberleri





İşgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında ölü ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 349. gününde sürüyor.

İSRAİL'İN SON 24 SAATTE GAZZE'DE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA 9'U ÇOCUK 34 KİŞİ ŞEHİT OLDU

İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 9'u çocuk 34 Filistinli şehit oldu.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarıyla ilgili bilgi paylaştı.

Basal, İsrail'in son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 9'u çocuk 34 Filistinlinin şehit olduğunu belirtti.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795'i çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere 41 bin 272 Filistinli şehit oldu, 95 bin 551 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşte dakika dakika Filistin ile İsrail arasında yaşananlar:

23:02 İsrail ordusunun Cenin'in Kabatiya beldesine düzenlediği baskın ve insansız hava aracı (İHA) saldırısında 5 Filistinli öldü, 12'si yaralandı.

22:34 ABD Dışişleri Bakanlığı, 17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana gelmesiyle artan İsrail-Hizbullah gerginliğinin azaltılması için taraflara diplomatik baskı uygulamaya devam edileceğini bildirdi.

21:43 Hamas, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in son iki gündür düzenlediği saldırılara rağmen Gazze'ye destek vermeye devam edecekleri yönündeki açıklamasını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya atılmış bir tokat olarak niteledi.

21:10 İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Batı Şeria'nın Kabatiya beldesinde kuşatılan iki okuldan 1000 öğrencinin tahliye edildiği bildirildi.

20:39 Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Yardımcısı Ted Chaiban, Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinli çocuklar aylarca öğrenme fırsatını kaybettikleri için "kayıp bir nesil riskiyle karşı karşıya" olunduğunu söyledi.

15:51 Tunus, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne, Gazze'deki Filistin halkının maruz kaldığı "savaş suçları ve soykırıma" son verilmesi için acil, etkili ve somut adımlar atması çağrısında bulundu.

15:31 Filistin, iki devletli çözüm seçeneğini korumak ve toprakların müsadere edilmesini durdurmak için İsrail'e karşı "bağlayıcı ve caydırıcı" uluslararası önlemler alınması çağrısında bulundu.

14:27 İsrail'in Hamas ile olası esir takası anlaşması kapsamında, İsrailli esirlerin tek seferde serbest bırakılması, Gazze'deki saldırıların sona ermesi ve Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını içeren yeni bir teklifte bulunduğu öne sürüldü.

14:24 İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentinin Kabatiya beldesine düzenlediği baskında 3 Filistinli öldü, 4'ü yaralandı.

13:12 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 12 Filistinli hayatını kaybetti

12:55 Lübnan'dan atılan iki güdümlü tanksavar füzesinin İsrail'in kuzeyindeki İsba el-Celil bölgesine düşmesi sonucu 2'si ağır 8 İsraillinin yaralandığı bildirildi

12:27 İsrail'de binlerce kişinin cep telefonlarından, sığınaklara girmelerini isteyen sahte mesajlar aldığı bildirildi.

12:02 İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da aralarında bir kadın ve gazetecinin de bulunduğu 35 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

11:28 Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun 11 ayı aşkın süredir saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de halkın ortalama iki günde bir öğün yemek yiyebildiğini belirtti.

10:57 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 3 yapıyı yıktı

10:01 Lübnan Hizbullahı'nın sınır hattındaki bölgeye düzenlediği saldırıda, ikisi ağır 5 İsraillinin yaralandığı bildirildi

09:48 Gazze Şeridi'nde bir sivil savunma görevlisinin 7 aylık hamile eşiyle İsrail ordusunun saldırısında hayatını kaybettiği bildirildi

02:41 Arap ülkeleri ve kuruluşları, Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na ilk kez sunduğu ve İsrail'in işgal altındaki topraklarda mevcudiyetini 12 ay içinde sonlandırmasını talep eden karar tasarısının kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı.

02:00 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasına yönelik anlaşmayı engellediğine ilişkin haberin doğru olmadığını iddia etti.

01:53 İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 9'u çocuk 34 Filistinli şehit oldu.

00:07 Birleşmiş Milletler (BM) uzmanları, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail'in Filistin topraklarını işgalini hukuka aykırı ilan eden danışma görüşüne atıfta bulunarak, UAD'nin söz konusu kararına uyması için devletlere çağrıda bulundu.

- İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795'i çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere 41 bin 272 Filistinli öldü, 95 bin 551 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 346'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 713 askerinin öldüğünü, 4 bin 448 askerinin yaralandığını duyurdu.