Soykırımcı İsrail'den İran'da 3,5 saat süren misilleme! Açıklamalar peş peşe geldi

Soykırımcı İsrail, İran'daki askeri hedefleri vurduğunu duyurdu. İran'ın başkenti Tahran'daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldiği bildirildi. İsrail medyası, ordunun İran'da onlarca stratejik hedefi vurduğunu iddia etti. İran'ın ise İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklı olduğu ve "orantılı karşılık" verileceği bildirildi. İran, İsrail'in saldırısında iki askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

26 Ekim 2024 Cumartesi 07:29
Dünya Haberleri





Soykırımcı İsrail ordusu, İran'daki "askeri hedeflere" yönelik saldırılar düzenlediğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "İsrail'e yönelik son aylarda devam eden saldırılara yanıt olarak, şu anda İran'daki askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İsrail ordusunun, İran ve müttefiklerinden gelen gelişmeleri takip ettiği, hem saldırı hem savunma açısından tam bir hazırlık halinde olduğu belirtildi.

SURİYE'DE, İRAN İLE EŞ ZAMANLI PATLAMALAR OLDU

İran'ın başkenti Tahran'daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldiği bildirildi.

Fars Haber Ajansının haberinde, "Siyonist rejimin saldırısında Tahran'ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üslerin hedef alındığı görülüyor." ifadelerine yer verildi.

İRAN, İSRAİL SALDIRISINA "ORANTILI KARŞILIK" VERECEKLERİNİ AÇIKLADI

İran'ın, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklı olduğu ve "orantılı karşılık" verileceği bildirildi.

Kaynak, "Önceden belirttiğimiz gibi İran, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklıdır. İran, herhangi bir saldırıya karşılık verme hakkını saklı tutar. İsrail'in herhangi bir eylemine uygun karşılık alacağına şüphe yoktur." ifadelerini kullandı.

İRAN, İSRAİL'İN SALDIRISINDA İKİ ASKERİN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ AÇIKLADI

İran, İsrail'in saldırılarında iki askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. Askerlerin hangi bölgede hayatını kaybettiği bilgisi verilmezken konuyla ilgili detayların daha sonra açıklanacağı aktarıldı.

İşte dakika dakika İran ile İsrail arasında yaşananlar:

13:13 Irak'ta Ulusal Şii Akımı lideri Mukteda es-Sadr, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının kınanmayacak kadar "zayıf" olduğunu belirtti.

12:38 İran, İsrail'in saldırısına karşı meşru müdafaa hakkına sahip olduğunu açıkladı.

12:34 Irak hükümeti, İsrail'in İran'a saldırısını şiddetle kınadı ve İran ile dayanışma mesajı verdi.

12:21 ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile görüşmesinde ABD'nin İsrail'e desteğini yineledi.

12:05 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail'in İran'a yönelik saldırısını güçlü bir şekilde kınayarak, gerilimin devam etmesi ve bunun bölgedeki güvenlik ve istikrar üzerindeki yansımaları konusundaki derin endişesini dile getirdi.

11:19 İran, İsrail'in saldırılarında iki askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

11:00 İsrail'de ana muhalefetteki Gelecek Var Partisi lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, İsrail'in İran'a düzenlediği hava saldırısında "stratejik ve ekonomik hedefleri vurmamasının hata olduğunu" savundu.

10:43 Suudi Arabistan, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını kınayarak, bunu "Tahran'ın egemenliğinin ihlali ve uluslararası yasa ve normlara aykırı" olarak nitelendirdi.

08:47 İran, ülke genelinde uçuşların yerel saatle 09.00 itibarıyla yeniden başladığını duyurdu.

07:50 İranlı yetkili, İsrail'in ülkede 20 noktayı hedef aldığına dair iddiasının doğru olmadığını ve Tahran'da hiçbir askeri tesisin vurulmadığını savundu.

07:39 İsrail medyası, gece hava saldırısı düzenlenen İran'ın karşılık vermesi durumunda ABD'nin İsrail'i savunacağı mesajının Tahran'a iletildiğini bildirdi.

06:40 İran, İsrail'in Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaları hedef aldığını, saldırılara hava savunma sistemleri tarafından başarıyla karşılık verildiğini ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu.

06:26 İsrail ordusu İran'a yönelik saldırıların sona erdiğini duyurdu.

05:55 İsrail'in stratejik hedeflere hava saldırıları düzenlediğini açıkladığı İran'da, tüm uçuşların iptal edildiği bildirildi.

05:53 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a düzenlenen hava saldırılarının ardından güvenlik yetkilileriyle bir araya geldi.

05:44 İran'ın, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklı olduğu ve "orantılı karşılık" verileceği bildirildi.

05:24 Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, ulusal güvenlik ekibi tarafından İsrail'in İran'a yönelik "askeri operasyonu" hakkında bilgilendirildiğini duyurdu.

05:20 İsrail medyası, ordunun İran'da onlarca stratejik hedefi vurduğunu iddia etti.

04:40 ABD'li yetkililer, İsrail'in İran'a yönelik başlattığı saldırılarda ABD'nin herhangi bir dahli olmadığını bildirdi.

04:34 İran'ın başkenti Tahran'da şiddetli patlama sesleri duyuldu.

03:36 İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail'in İran'a saldırmadan önce ABD'yi bilgilendirdiğini bildirdi.

03:30 İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, İsrail'in Tahran'ın batısı ve güneybatısında bazı askeri üsleri hedef aldığını duyurdu.

03:14 Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), İsrail'in "meşru müdafaa" hakkı uyarınca İran'da askeri hedefleri vurduğunu bildirdi.

02:57 İsrail ordusu, İran'daki "askeri hedeflere" yönelik saldırılar düzenlediğini duyurdu.

02:47 İran'ın başkenti Tahran'daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldiği bildirildi.

02:37 İsrail ordusu, İran'daki "askeri hedeflere" yönelik saldırılar düzenlediğini duyurdu.

02:08 İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, başkent Tahran'da bazı patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.

- İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRISI

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırılarında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

İran medyası, İsrail'in, Tahran'ın batısı ve güneybatısında bazı askeri üsleri hedef aldığını duyurdu. İsrail ordusu da İran'da askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı.

Saldırılardan birkaç saat sonra Tahran'da şiddetli patlama sesleri yeniden duyuldu. İran devlet televizyonu, seslerin Tahran'ın doğusundan geldiğini, İsrail'in saldırısına karşı hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerden kaynaklandığını ve askeri tesislerin "isabet almadığını" bildirdi.

Saldırıların ardından İran, hava sahasını ikinci bir duyuruya kadar kapattığını bildirdi.

İran Acil Durum Merkezi, saldırılarda herhangi bir yaralı bilgisinin olmadığını kaydetti.

İsrail ordusu, İran'da bazı askeri tesislere düzenlediklerini saldırının "başarıyla tamamlandığını" açıkladı.