100  milyon dolarlık tanıtım 

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapılacak olan Dünya Ralli Şampiyonası 155 ülkede canlı yayınlanacak. TOSFED  Başkanı Serkan Yazıcı “Yaklaşık 100 milyon dolarlık tanıtım yapmış olacağız” dedi. 

2 Eylül 2018 Pazar 07:00
Ege Haberleri


TOSFED ( Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) Başkanı Serkan Yazıcı “ Türkiye büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) dahil olan Türkiye Rallisi Şampiyonası hazırlıkları tamamlandı. Ralliyi takip edecek olan gazetecilerin akreditasyon işlemleri tamamlandı. TOSFED( Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) Başkanı Serkan Yazıcı, Yarışma Direktörü Murat Kaya ve Ralli Koordinatörü Pelin Tanca Bertuletti organizasyon detaylarının paylaşıldığı basın toplantısı düzenledi. 

CUMHURBAŞKANI START VERECEK

TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı “Türkiye 8 yıl aradan sonra ilk defa böyle büyük organizasyona ev sahipliği yapıyor. Dünya Ralli Şampiyonasının Marmaris ayağı 155 ülkede canlı yayınlanacak. Türkiye olarak Marmaris olarak yaklaşık 100 milyon dolarlık bir tanıtıma imza atmış olacağız.Dünya üzerinde ralli şampiyonası 3 milyon 700 bin kişi canlı olarak yarışları izliyor. Bunların büyük bölümü Marmaris’e gelecek. Dünya Ralli Şampiyonasında 69 ekip mücadele edecek. 69 ekip yaklaşık 2 bin kişiden oluşuyor. 145 tır önümüzdeki günlerde Marmaris’e gelecek. Dünya Ralli Şampiyonasının startını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesini bekliyoruz. Çok büyük aksilik olmaz ise Cumhurbaşkanımız Dünya Ralli Şampiyonasına katılacak” dedi. 

17 ÖZEL ETAP

Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağı, 13 Eylül Perşembe günü saat 20.00’da Marmaris Atatürk Meydanı’ndaki start seremonisi ile başlayacak. 

896 kilometre uzunluğundaki parkurda, toplam uzunluğu 317 kilometre olan 17 özel etabı geçecek olan efsane pilotlar tozu dumana katacak. Denize sıfır koşulacak etaplarda izleyiciler, Marmaris’in eşsiz doğal güzelliğiyle birlikte yarışın keyfini çıkaracak.