Kadının güzelliğine ‘el emeği’ dokunuş

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Özüm Yelkencioğlu, kendi markasını kurarak genç yaşta 20 kadına istihdam sağladı.

16 Eylül 2018 Pazar 07:00
Ege Haberleri


El işi kemerlerle kadın aksesuarlarına dokunuş yapan Yelkencioğlu, aldığı eğitimin kendisini büyük adımlar atmada cesaretlendirdiğini söyledi. Yelkencioğlu, “Günümüzde makineleşmeye bağlı olarak el işçiliğinin göz ardı edilmesine bir tasarımcı olarak sessiz kalmak istemedim. Markamı el işçiliği üzerine kurarak ekibimdeki 20 ev hanımına istihdam sağladım” diye konuştu. 

ŞIKLIK VAZGEÇİLMEZİM 

Tasarımlarını kadınların vazgeçilmezi aksesuar alanına yönlendirdiğini ifade den Özüm Yelkencioğlu, “Özellikle kemerin elbiseler, blazer ya da t-shirtler ile kombinlendiğinde oluşturduğu şıklık benim vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor. Kadının vücut orantısını incelediğimizde bel oyuntusu hattındaki kemerle oluşturduğumuz sihirli dokunuş bedene tamamen bambaşka bir hava katıyor. Kemerleri bu amaca yönelik tasarladım. Türkiye’nin ardından da Londra’da ürünlerimiz satışa çıkıyor” dedi.