Beslenme okuryazarlığı okulda başlayacak

Beslenme okuryazarlığının okullarda başlaması gerektiğini belirten Bakan Koca, “Her geçen gün kantin kültürünün de biraz devre dışı kalarak doğal yemek alışkanlıklarının kazandırıldığı bir döneme geçiş yapmamız gerekiyor” dedi. 

3 Nisan 2019 Çarşamba 07:00
Eğitim Haberleri


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıklı hayat tarzının benimsendiği, herkesin sağlık hakkının korunduğu bir Türkiye’yi hedeflediklerini söyledi. Bakan Koca, “Biz sağlığı bir öncelik olarak, toplum hayatına etkili olan tüm yapı ve sektörlerin gündemine sokmalıyız. Çok sektörlü bir sağlık bilinci geliştirmeliyiz” dedi.

HAREKETLİ YAŞAM

Sağlıklı yaşam için iki önemli tedbir bulunduğunu ifade eden Bakan Koca, bunlardan ilkinin hareketli bir yaşam sürmek, diğerinin ise sağlıklı beslenme olduğunu kaydetti. Bakanlık tarafından, 2010’dan itibaren ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın uygulanmaya başlandığını hatırlatan Bakan, program çerçevesinde, başta çocukların gelişiminin izlenmesi ve şişmanlığın önlenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. 

LOGO UYGULAMASI 

Bakan Koca, okullardaki beslenme sağlığına da önem verdiklerini vurgulayarak, bu kapsamda kantinlerde satılması uygun olan gıdalara logo uygulamasını başlattıklarını söyledi. Bakan Koca,beslenme okuryazarlığının okullardan başlaması ve bu konuda MEB ile iş birliklerinin artırılması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti; Her geçen gün kantin kültürünün de biraz devre dışı kalarak doğal yemek alışkanlıklarının kazandırıldığı bir döneme geçiş yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili en büyük sorunlardan birisi, hareketsiz bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor. Kalorisi yüksek olan gıdaları tüketiyor olmamız ve obezitenin de en yüksek sebeplerinden birinin bu olduğunu biliyoruz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2010’dan itibaren ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ ile başta çocukların gelişiminin izlenmesi ve şişmanlığın önlenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.