DGS üniversite kayıtları için son gün! DGS üniversite kayıtları nasıl yapılır?

DGS üniversite kayıtları sona eriyor. ÖSYM DGS üniversite kayıtları nasıl yapılır? sorusunun yanıtı tüm öğrenciler tarafından heyecanla araştırılıyor. 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilen 2019-DGS yerleştirme sonuçları erişime açıldı. Sonuçların ardından gözler DGS üniversite kayıtlarına çevrildi. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından 9-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Henüz kayıt işlemlerini tamamlamamış olan adayların acele etmelerinde fayda var. DGS üniversite kayıtlarına dair merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

13 Eylül 2019 Cuma 07:00
Eğitim Haberleri

DGS üniversite kayıtları sona eriyor. DGS üniversite kayıtlarını henüz yaptırmamış olan adayların ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. ÖSYM DGS üniversite kayıtları nasıl yapılır? sorusunun yanıtı da öğrenciler tarafından araştırılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) Dikey Geçiş Sınavı (2019-DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2019-DGS yerleştirme işlemleri tamamlandı. DGS yerleştirme sonuçlarının hemen ardından heyecanla beklenen kayıt dönemi başladı. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri için verilen süre sona eriyor. DGS üniversite kayıtları hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar... 
 
DGS ÜNİVERSİTE KAYITLARI SONA ERİYOR! 
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre DGS kayıtları 9-13 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Halen kayıt işlemlerini tamamlamamış olan adayların acelesi etmesinde fayda var. 
 
ÖSYM DGS ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?
Öğrencilerin DGS kayıtları için, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekiyor.
 
E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit_adresi üzerinden 09-11 Eylül 2019 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.
 
DGS KAYIT EVRAKLARI NELERDİR?
DGS kayıt evrakları, üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösteriyor. Kayıt için gerekli evraklar için en doğru bilgi üniversite aranarak öğrenilebiliyor. Ancak genel hatları ile DGS kayıt evrakları şu şekilde sıralanıyor:
 

 
Kimlik fotokopisi
 
Transkript belgesi
 
Onaylı Ders içeriği
 
Diploma ve ya Çıkış belgesi
 
DGS sonuç belgesi
 
Lise diploması 
 
Ön Kayıt Formu
 
Askerlik Tecil belgesi
 
8-12 vesikalık fotoğraf
 
DGS KAPSAMINDA YERLEŞEN ADAY SAYISI AÇIKLANDI
DGS tercih sonuçlarının ardından yerleştirme dönemine dair bazı rakamlar yayımlayan ÖSYM, sürece dair bilgiler verdi. Buna göre;
 
163 bin 192 aday tercih yaptı. Tercih yapan adaylar, 6 bin 318 program arasından 114 bin 763 kontenjan için işlemlerini gerçekleştirdi.
 
Bu kapsamda 114 bin 763 kontenjandan 84 bin 460 kişilik sayının bir programa yerleştirildiği açıklandı.
Boş kalan kontenjan sayısı ise 30 bin 303 olarak açıklandı.
 

 
EN AZ BOŞ KONTENJAN İKİNCİ ÖĞRETİMDE
Yayımlanan boş kontenjanlar bilgisine göre 525 programda 2 bin 790 kişilik kontenjan olduğunu duyuran ÖSYM, bu kontenjanlara 2 bin 773 kişinin yerleştirildiğini açıkladı. Açıklamada, ikinci öğretim alanında 17 kişilik boş kontenjanın yer aldığı da detaylar arasında yer aldı.
 
DİKEY GEÇİŞ SINAVI NEDİR?
Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.
 
KİMLER DGS’YE GİREBİLİR?
Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.