En İyi Genç Araştırmacı Ödüllü Bolat, Eğitim Bilimleri Alanındaki Tecrübelerini Uluslararası Final Üniversitesi’nde Paylaşacak

Uluslararası Final Üniversitesi, Türkiye’nin önemli eğitim bilimci ve yazarlarından Dr. Özgür Bolat’ı ağırlıyor.

30 Nisan 2018 Pazartesi 07:00
Eğitim Haberleri


Eğitim alanında önemli akademik çalışmaları bulunan, çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitim danışmanlığı yapan, eğitim alanındaki televizyon programları ve kitaplarıyla bilinen Dr. Özgür Bolat’ın “Öğrenme Ortamı Nasıl Yaratılır?” başlıklı konferansı 7 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 14.30’da Uluslararası Final Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilecek. Konferans halkın katılımına açık ve ücretsiz olacak.

 

EĞİTİM ALANINDA SAYISIZ ÇALIŞMA

2007 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü de alan, Türkiye’nin tanınmış ve başarılı eğitim bilimcisi ve yazarı Dr. Özgür Bolat, Dünya ve Türkiye’de gerçekleştirdiği eğitim alanındaki çalışma ve deneyimlerini Uluslararası Final Üniversitesi’nde gerçekleştireceği konferansta katılımcılarla paylaşacak. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olan Bolat, Fulbright ve Türk Eğitim Vakfı bursu ile Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Cambridge Üniversitesi’nde doktora programını tamamlayan Bolat, Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl öğretim görevliliği, 2007-2008 yılını MIT Sloan School of Management’ta liderlik alanında araştırmalar yaptı. 2007 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü alan Bolat, şu anda okullara ve şirketlere danışmanlık, Hürriyet Gazetesi’nde Köşe Yazarlığı ve TEV’de Danışmanlık yapmaktadır. Aynı zamanda ÖRAV, FODER, TEVİTÖL ve Para Durumu Platformu’nda Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu Üyesi olan Bolat, 2008’de okullarda Öğretmen Liderliği Projesini başlatmıştır. Bolat’ın projesi yüzden fazla devlet okulunda ve özel okulda uygulanmaktadır. Bolat tüm bu çalışmalarının yanında kendi kurduğu Gelişen Aile Akademisi bünyesinde yer alan Anne Baba Okulu ile ebeveynlere mutlu ve başarılı çocuk yetiştirmenin prensiplerini öğretmektedir.