Burs başvuruları ne zaman?

KYK burs başvurusu son dakika ne zaman başlıyor?

12 Ekim 2018 Cuma 07:00
Eğitim Haberleri


KYK burs ve kredi başvuruları ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere yönelik verilen burs ve kredi imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler başvuruların başlayacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyor.

KYK BURS BAŞVURULARI - E DEVLET GİRİŞ 

KYK burs başvurusu için geri sayım devam ediyor. Özellikle ikamet ettikleri yerden farklı şehirlere öğrenim görmek için giden öğrencilerin araştırdığı KYK öğrenim kredisi ve burs başvuru işlemi, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bünyesindeki YURTKUR tarafından kısa bir süre içerisinde alınmaya başlanacak. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek olan başvurularda öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun talep ettiği bilgileri eksiksiz bir şekilde sisteme tanımlayacak. Eksik ya da yanlış bilgi verilmesi halinde ise KYK burs başvurusu doğru kriterlerde değerlendirilemeyecek.

BURS ALAMAYAN ÖĞRENCİLER ÖĞRENİM KREDİSİ ALABİLECEK Başvurmasına rağmen burs alamayan öğrenciler, öğrenim kredisi alma hakkına sahip olacak. Öğrenim kredisi, üniversite öğrencisinin öğrenimi boyunca devam edecek ve ödemesi burs miktarı ile aynı olacak. Öğrenim kredisinin burstan farkı ise eğitim-öğretim sürecinin tamamlanmasının ardından geri ödeniyor olması olacak. KYK BURS BAŞVURUSU BU YIL NE ZAMAN BAŞLAR? Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun üniversite öğrencilerinin öğrenimleri boyunca ihtiyaç duyacağı burs ve kredi desteği için müracaat sürecini hazırlamaya devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2018 yılı itibariyle burs ve kredi imkanından faydalanmak isteyen öğrencilerin yapacağı başvuruları önümüzdeki günlerde almaya başlayacak. Geçtiğimiz yıl 16 Ekim tarihinde öğrencilerin erişimine açılan burs ve kredi başvurularının, bu yıl ek yerleştirme ve DGS yerleştirmelerinin ardından erişime açılması bekleniyordu. Bu çerçevede kredi ve burs başvurularının kısa süre içerisinde üniversite adaylarının müracaatına açılacağı tahmin ediliyor. Kurum tarafından konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılması halinde haberimizin içerisine eklenecektir.