Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nde incelemelerde bulundu

Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han göreve başlamaya hazırlanıyor. Gemi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle görev yerine uğurlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nde incelemelerde bulundu. Erdoğan, daha sonra yetkililerden bilgi aldı.

9 Ağustos 2022 Salı 07:53
Ekonomi Haberleri





Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi derin denizlerde hidrokarbon arayacak. 'Abdülhamid Han'ın ilk görevine çıkmasına kısa süre kaldı.

Mersin Taşucu Limanı'ndaki son hazırlıklar tamamlandı. Gözler bugüne çevrildi.

Abdülhamid Han sondaj gemisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle görev yerine uğurlanacak. Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi, Mavi Vatan'da hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELDİ, ABDÜLHAMİD HAN GEMİSİ YOLCU EDİLİYOR

Uğurlama törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberindekilerle helikopterle geldi.

Erdoğan'ı helikopteri inmeden önce devasa geminin çevresini 3 kez döndü.

Erdoğan'ın bu sırada havadan inceleme yaptığı belirtildi. Gemide brifing alacak olan Erdoğan ardından uğurlama törenine katılacak.

FİLONUN EN GÜÇLÜSÜ

Filonun en güçlüsü olan 'Abdülhamid Han', sahip olduğu üstün teknoloji ile dünyada da sayılı sondaj gemileri arasında.

Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle dikkati çekiyor. 238 metre uzunluğa, 42 metre genişliğe sahip. Yüksekliği ise 112 metre.

Gemi 12 bin 200 metrede sondaj yapabilme imkanına sahip. 200 mürettebat kapasiteli 9 katlı gemide helikopter pisti de var. Geminin ilk görev yerinin Doğu Akdeniz olması bekleniyor.

Yaklaşık 2,5 ay Taşucu Limanı'nda kalan sondaj gemisinde, bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları yapıldı.

Ekipmanlar yerleştirildi, teknik işlemler ve sertifikalandırma çalışmaları tamamlandı. Ardından kırmızı-beyaza boyandı. Abdülhamid Han sondaj gemisinin bir yüzeyine de Türk bayrağı işlendi.