Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: E-Ticaret önümüzdeki dönemlerde önemli yatırımlara aracılık edecek

TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, "E-Ticaret geniş bir alanı etkileyen, dinamik bir sektör. E-Ticaret sektör daha büyük yatırımlara aracılık edecek" dedi.

25 Ekim 2024 Cuma 12:22
Ekonomi Haberleri





Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nde konuştu.

500 ŞİRKET TOPLAM 5 MİLYAR DOLAR YATIRIM ÇEKTİ

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak yatırım odaklı olduklarını dile getiren Dağlıoğlu, "Türkiye'de geçmiş yıllarda 500'ün üzerinde e-ticaret şirketi kurulmuş. 500 şirketten şuanda 300'ü hayatta. Bazıları birleşmiş bazıları daha büyük yapılara katılmış. Bu 500 şirket toplam 5 milyar dolar yatırımcılardan yatırım toplamış. Bunun büyük kısmın uluslararası yatırımcılardan olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

E-TİCARET ÖNEMLİ YATIRIMLARA ARACILIK EDECEK

Dağlıoğlu, "Pazarlama apayrı bir boyut, e-ticaretin pazarlama dinamikleri çok farklı, lojistik boyutları çok farklı aslında uçtan uca çok geniş bir dünyayı, ekosistemi oluşturan, ortasında duran çok kritik bir sektör sadece al-sat, ticaret yap bununla bitmeyen çok geniş bir alanı etkileyen dinamikleri olan bir sektör. Bu sektör daha büyük yatırımlara aracılık edecek" dedi.

TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi... Bakan Bolat: Yolumuzu kesmek isteyenlere inat ilerleyeceğiz

TürkMedya E-Ticaret Zirvesi gerçekleştirildi Çiçek: Sektörün geleceğini konuşmak için bir aradayız

TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi... Arslan: Kobi Vitrin Projesi'yle fırsatlar sunuyoruz