Hükümet referandumdan sonra kıdem tazminatında reforma imza atacak

Çalışanların yüzde 86'sının alamadığı kıdem tazminatıyla ilgili yeni dönem başlıyor. Hükümet, referandumdan sonra kıdem tazminatında reforma imza atacak.

12 Mart 2017 Pazar 07:00
Ekonomi Haberleri

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatında güçlü bir fonun kurulacağını belirtti. Müezzinoğlu, değişiklik için yüzde 100 hemfikir olmayı arzu ettiklerini ancak yüzde 70'i yakaladıklarında düzenlemeyi Meclis'e göndereceklerini vurguladı. Hükümet, yeni dönemde bireysel hesaba dayalı kıdem tazminatı sistemi getirecek. Sabah'ın haberine göre, sistem için hükümet de işverenin yükünü hafifletmek için sisteme katkı verecek, 1 yılın karşılığında kazanılan 30 günlük kıdem süresi ise kesinlikle korunacak.
 
TÜM HAKLAR KORUNUYOR
 
Geriye dönük hakların korunacağı tazminatlar bir fonda tutulacak. Para fonda kaldığı sürede nemalanacak. İş değiştirenin tazminatı yeni şirkete taşınacak. Ayrıca tazminatın erken çekilmesi de mümkün olabilecek. Devletin fona yüzde 1 destek vermesi öngörülüyor.