Ankara'da ''okul güvenliği'' zirvesi! İki bakanlık birden düğmeye bastı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla başlayan çevrim içi toplantıda, okullar ve çevrelerinde alınacak önlemler değerlendiriliyor. 81 ilin valisi ve emniyet müdürlerinin çevrim içi katıldığı dev zirvede, okul çevrelerindeki risklere karşı alınacak yeni önlemler masaya yatırıldı.

16 Nisan 2026 Perşembe 10:04
Güncel Haberleri

AA



Bakanlık bünyesindeki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) saat 09.00'da başlayan toplantıda, güvenlik açısından okul ve çevreleri için atılacak adımlar gözden geçiriliyor.

Bakan Çiftçi ile Tekin'in başkanlığındaki toplantıya, valiler, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve il milli eğitim müdürleri de katılıyor.

Türkiye genelinde okul çevrelerine güvenlik kalkanı! Her okula en az iki polis

Toplantıda, İçişleri Bakan yardımcıları Kübra Güran Yiğitbaşı ile Ali Çelik, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı da yer alıyor.