CHP'nin Adana Büyükşehir adayı Karalar, PKK'lı Leyla Uyar'a örtülü maaş ödenmesine göz yumdu

CHP'nin Adana Büyükşehir adayı Zeydan Karalar'ın PKK'lı Leyla Uyar'a, belediye bütçesinden örtülü maaş ödenmesine göz yumduğu öğrenildi.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00
Güncel Haberleri

CHP'nin Adana Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterdiği, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın, 6 ay boyunca PKK'lı Leyla Uyar'a belediye bütçesinden haksız para ödenmesini sağladığı ortaya çıktı.
 
KOBANİ OLAYLARI SIRASINDA KAÇTI VE PKK'YA SIĞINDI
 
Leyla Uyar, Kobani olayları esnasında Irak'ın kuzeyine kaçarak PKK'ya sığındı.
 
ÖRGÜTÜN İÇİNDEYKEN BİLE BELEDİYEDEN "HUZUR HAKKI" PARASI ALDI
 
Haber 7'nin haberine göre; 2016 yılında Seyhan Belediye Meclis üyesi PKK'lı Uyar'a en az 6 ay boyunca, değil toplantılara katılmak, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde dahi bulunmadığı, hatta terör örgütünün içerisinde vakit geçirdiği halde "huzur hakkı" adı altında toplantı parası ödendi.
 
CHP'Lİ BAŞKAN, PKK'LI UYAR'IN DİLEKÇELERİNİ MAZERETSİZ KABUL ETTİ
 
Bu sırada Leyla Uyar'ın, yurt dışında olduğu gerekçesiyle toplantılara katılamayacağına dair dilekçeler yazdığı, Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da bu dilekçeleri mazeretsiz kabul ettiği öğrenildi.
 
İTİRAZLAR YÜKSELİNCE İSTİFA ETTİ
 
Sonunda, bu duruma itirazlar ve tepkiler gelmeye başlayınca, Leyla Uyar'ın, Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu aracılığıyla istifa ettiği, ancak istifa edene kadar katılmadığı toplantıların parasını aldığı ortaya çıktı.
 
PKK'LILARIN CENAZESİNE ARAÇ TAHSİS ETMİŞTİ
 
Karalar, 2016 yılında Suriye'de öldürülen YPG/PKK'lı kadın terörist Fatma Eylem Ataş'ın cenazesi için belediye cenaze aracı tahsis etmesiyle gündeme gelmiş, bu destek kamuoyunca tepkilere neden olmuştu.