Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine'yi topluyor! Masada Orta Doğu ve Gazze var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kabinede Orta Doğu'daki gelişmeler, Gazze'deki son durum ve savaşın küresel ekonomiye etkileri ele alınacak. Kabinede ayrıca "Terörsüz Türkiye" sürecinde gelinen aşama da değerlendirilecek.

6 Nisan 2026 Pazartesi 09:46
Güncel Haberleri

KÜBRA ŞENAL



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak kabine toplantısının öncelikli gündemi Orta Doğu'daki gerilim olacak.

Kabine toplantısında, İran'daki savaşın ekonomiye etkileri mercek altına alınacak. Küresel ekonomideki türbülanstan Türkiye'nin en az etkilenmesi için ilave tedbirler masada olacak.

GAZZE'YE İNSANİ YARDIMLARA İLİŞKİN ÇALIŞMALAR ELE ALINACAK

Orta Doğu'daki gelişmeler kapsamında Gazze'deki son durum da değerlendirilecek. Ateşkese rağmen Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'e karşı uluslararası baskının artırılmasına yönelik diplomatik adımlar görüşülecek. Gazze'ye insani yardımlara ilişkin çalışmalar ele alınacak.

'TERÖRSÜZ TÜRKİYE' SÜRECİ MASADA

Toplantı başlıkları arasında 'Terörsüz Türkiye' süreci de olacak. 1,5 yıldır yürütülen çalışmalardaki son durum görüşülecek. Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun hazırladığı nihai rapor kapsamında atılacak yasal adımlar gözden geçirilecek.