Hadi ipucu yine kazandırmaya devam ediyor

Yarışma her zamanki gibi yine takipçilerine kazandırmaya devam eden Hadi İpucu'nun günün ilk sorusu geldi.

22 Ekim 2018 Pazartesi 07:00
Güncel Haberleri


Yarışma her zamanki gibi yine takipçilerine kazandırmaya devam eden Hadi İpucu'nun günün ilk sorusu geldi.  22 Ekim Pazartesi günü Hadi İpucu yarışması saat 12:30 için gelen ilk sorunun cevabını ve detaylarını bu haberimizde sizlerle paylaştık.  Hadi ipucu ödüllü yarışma uygulaması takipçilerine kazandırmaya devam ediyor. Sosyal medya üzerinden canlı olarak takipçileriyle buluşan Hadi İpucu yarışması her gün yeni bir soru ile aldığı ilk cevaba yönelik ödül kazandırırken son gelişmeler yakından takip ediliyor.

22 EKİM PAZARTESİ HADİ İPUCU SORUSU  VE CEVABI

Hadi bugün 12:30'da. Haftanın ilk gününden günaydın Hadiciler 🌞 Ülkelerin bayraklarına ne kadar aşinayız? Mesela yukarıda Çin Seddi var 🙄 Çin bayrağını biliyor muyuz? Üstünde neyden 5 adet var? 🤩  

 

Bir ülkeyi temsil eden bayrak, aynı zamanda o ülkenin bağımsızlığını simgeler. Bayrakların renkleri ve üzerindeki semboller ülkelere göre değişir. Örneğin; Türk Bayrağı’ndaki al, kan kırmızısıdır ve şehitlerin dökülen kanlarını temsil eder. Gece yarısı bu kanların üzerine yansıyan hilal biçimindeki ay ve bir yıldızla beraber Türk Bayrağı’nın görüntüsü oluşur. ABD Bayrağı’nın ol üst köşedeki mavi dikdörtgenin içinde ülkenin eyaletlerini simgeleyen 50 adet beyaz yıldız vardır. Onüç Koloni ABD'nin kurucu devletleridir. Çin Halk Cumhuriyeti bayrağı günümüzdeki hali ile 1 Ekim 1949 yılında göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır. Ülkede resmi olarak Kırmızı Bayrak olarak adlandırılan bayrak, kırmızı rengin üzerine bayrağın sol köşesinde bulunan sarı renkli bir büyük ve dört küçük yıldızdan oluşmaktadır. Kırmızı renk komünizmin ve Çin Han Ulusu'nun simgesi olarak kullanılmakta olup, büyük sarı yıldız komünist partinin önderliğini ifade etmektedir. Büyük sarı yıldızın sağ tarafında kavisli bir şekilde bulunan dört küçük yıldız ise ülkede var olan dört sınıfı (çiftçiler, işçiler, küçük burjuva ve Çin-Japon Savaşı döneminde Japonlara karşı komünizmin yanında olan firmalar) temsil etmektedir.