KKTC'ye F-16 kalkanı! 6 Türk jeti adaya konuşlandırıldı... MSB: Kardeşimiz için geldik

Milli Savunma Bakanlığı, KKTC'nin güvenliğini artırmaya yönelik planlama kapsamında 6 F-16 savaş uçağı ve hava savunma sistemlerinin bugünden itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne konuşlandırıldığını açıkladı. MSB, sosyal medya hesabından "Günün Fotoğrafı" etiketi ile yaptığı paylaşımı "Kardeşimiz için geldik" notuyla yayımladı.

9 Mart 2026 Pazartesi 10:03
Güncel Haberleri

AA



Milli Savunma Bakanlığınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) güvenliğinin artırılmasına yönelik kademeli planlamalar çerçevesinde, 6 F-16 savaş uçağının ve hava savunma sistemlerinin, bugünden itibaren KKTC'ye konuşlandırıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Bölgemizde yaşanan son gelişmeler kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenliğinin artırılmasına yönelik yapılan kademeli planlamalar çerçevesinde 6 F-16 savaş uçağı ve hava savunma sistemleri bugünden itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne konuşlandırılmıştır. Gelişmelere göre yapılacak değerlendirmeler neticesinde ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirler alınmaya devam edilecektir."

MSB'DEN KKTC MESAJI: KARDEŞİMİZ İÇİN GELDİK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabından "Günün Fotoğrafı" etiketi ile yaptığı paylaşımda, gökyüzüne doğru kaldırılan KKTC ve Türk bayraklarının arasında uçan bir F-16'nın yer aldığı bir kareye yer verdi. Bakanlık, fotoğrafı "Kardeşimiz için geldik" notuyla yayımladı.