Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: Çevre iller de sarsıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 09.00'da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Şu ana kadar saha taramalarımızdan herhangi bir olumsuz ihbar almadık." dedi. AFAD da olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

20 Mayıs 2026 Çarşamba 09:08
Güncel Haberleri

HABER MERKEZİ

AFAD, saat 09.00'da merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 7,03 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Kent merkezinde depremi hisseden bazı vatandaşlar sokağa çıktı.

Deprem çevre illerde de hissedildi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Şu ana kadar saha taramalarımızdan herhangi bir olumsuz ihbar almadık." dedi.

#DEPREMBüyüklük:5.6 (Ml)Yer:Battalgazi (Malatya)Tarih:2026-05-20Saat:09:00:14 TSİEnlem:38.27417 NBoylam:38.57944 EDerinlik:7.03 kmDetay:https://t.co/f4MUmldPsk@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi

— AFAD Deprem (@DepremDairesi) May 20, 2026

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD, "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde saat 09.00'da meydana gelen ve Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Şanlıurfa illerimizde de hissedilen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Sa ha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." açıklamasında bulundu.