Simit de yiyen de bayıldı!

Zengin fakir birçok kişinin severek tükettiği, özellikle çalışanlar için kahvaltıların vazgeçilmezi simit, Gaziantepli usta Hüseyin Aslansoy’un yaptığı ‘simit bayıldı’ ile öğlen veya akşam sofralarına da taşınıyor.

5 Nisan 2017 Çarşamba 07:00
Güncel Haberleri


Aslansoy, simit ile imambayıldı ve alinazik yemeklerini harmanlayarak yeni bir lezzet ‘simit bayıldı’yı oluşturdu. UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan Gaziantep mutfağına yeni bir lezzet kazandıran Aslansoy, “Kendimize özel formülü var. Simidin içine imambayıldıyı koyunca adına ‘simit bayıldı’ dedik. Bu ürünümüzü çıkaralı ve sosyal medya hesaplarımızdan duyuralı 15 gün olmasına rağmen, müşterilerin ilgisi oldukça fazla. Günde 15 porsiyona yakın satış yapıyoruz. Duyanlar gelip denemek istiyor” diye konuştu. Aslansoy, ‘beşamel soslu çıtır simit’ adını verdikleri yemeğin de vatandaşların beğenisini topladığını kaydetti.