Türkiye'den Husilere sert uyarı! Suudi Arabistan'a abluka tehdidi kınandı

Ankara'dan Kızıldeniz'deki gerilime ilişkin net mesaj geldi. Dışişleri Bakanlığı, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik deniz ablukası tehditlerini kınadı. Açıklamada, Kızıldeniz ve Babülmendep Boğazı'nda deniz güvenliğini tehlikeye atan eylem ve tehditlerin bir an önce sona ermesi çağrısı yapıldı.

22 Temmuz 2026 Çarşamba 15:43
Güncel Haberleri

AA



Dışişleri Bakanlığı, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik deniz ablukası uygulama tehditlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik deniz ablukası uygulama tehditlerini kınıyor; Suudi Arabistan'la dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha teyit ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Kızıldeniz ve Babülmendep Boğazı'nda deniz güvenliğini ve seyrüsefer serbestisini tehlikeye atan, deniz taşımacılığını ve küresel ticareti hedef alan eylem ve tehditlerin bir an önce sona erdirilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Bölgedeki mevcut gerginliği daha da tırmandırabilecek her türlü eylemden kaçınılması yönündeki çağrımızı yineliyoruz." ifadesine yer verildi.