Edebiyat dünyasında büyük buluşma

Star Gazetesi’nin düzenlediği 4. Necip Fazıl Ödülleri, 15 Aralık’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşecek görkemli bir törenle sahiplerini bulacak.

13 Aralık 2017 Çarşamba 07:00
Necip Fazıl Ödülleri Haberleri


Star Gazetesi tarafından ilki 2014 yılında verilen Necip Fazıl Ödülleri’nin dördüncüsü 15 Aralık Cuma akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahiplerini bulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşecek ödül töreni siyaset, sanat ve medya dünyasını bir araya getirecek. Dört yıl önce verilmeye başlanan ve ilk günden bu yana edebiyat dünyasında büyük merakla beklenen Necip Fazıl Ödülleri 2017’nin kazananları belli oldu. Necip Fazıl Şiir Ödülü’nün bu yılki sahibi son dönemde adından sıkça söz ettiren Ahmet Murat oldu. Hikaye Ödülü ise öyküleri kadar kuramsal kitaplarıyla edebiyat dünyasının en üretken isimleri arasında yer alan Necip Tosun’a, Fikir Araştırma Ödülü Osmanlı dönemi kültür, edebiyat ve fikir eserlerinin günümüze kazandırılmasında önemli katkıları olan N. Ahmet Özalp’e layık görüldü. Geçen yıl başlatılan ve bu yıl da devam eden ‘İlk Eserler’ dalında Necip Fazıl Ödülü’ne layık görülen iki isim; Emre Ergin ve Betül Nurata oldu. 2017 Necip Fazıl Saygı Ödülü’nün sahibi ise Türk felsefe kültürüne ve düşünce hayatına önemli katkılar sunan Prof. Dr. Teoman Duralı oldu.

ÖDÜLLER ULUSLARARASI 

Necip Fazıl Kısakürek’in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star gazetesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla verilen Necip Fazıl Ödülleri bu yıl ilk kez uluslararası hale getirildi. Bu kapsamda ihdas edilen ‘Necip Fazıl Uluslar arası Kültür Sanat Ödülü’nün ilk sahibi ise Bosna Hersek’in sembol isimlerinden biri olan yazar şair Cemalettin Latiç oldu. Ödüller, Beşir Ayvazoğlu başkanlığında M. Fatih Andı, Turan Karataş, Osman Konuk ve Hicabi Kırlangıç’tan oluşan jüri heyeti tarafından gerekçeli kararlarıyla açıklandı. Bu yıl, altı ayrı dalda yedi kişiye layık görülen ödüller 15 Aralık’ta Lütfi Kırdar’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle sahiplerini bulacak.