Teknolojiyi uzaydan alacak!

Nissan, NASA ile sürücüsüz araç filoları geliştirmek için anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile gelecek teknolojilerini daha hızlı geliştirmeyi ön görüyorlar.

13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00
Otomobil Haberleri

Nissan ve NASA, otonom araç sistemlerini geliştirmek için beş yıllık bir ortaklık anlaşmasına imza attı. Bu sistem için bir yıl önce harekete geçen Nissan, SAM adı verilen, insansız otomobiller için geliştirilen bir platform sundu. Bu platform ile yapay zekaya sahip olan otomobil, sürücüz ilerlerken zorlu koşullar ile karşırsa uzaktan kontrol edilebilecek.
 
Silikon vadisinde bulunan Nissan Araştırma Merkezi direktörü Maarten Sierhuis, NASA’nın gezegenler arası gezintilerinde ön görülemeyen durumlarda uzaktan kontrol için SAM’i geliştirdiklerini söyledi. “Hedefimiz şirketlerin beklenmedik kentsel ortamlarda, örneğin toplu taşıma ya da lojistik dağıtım hizmetleri gibi otonom araçlardan oluşan bir filoyu güvenli bir şekilde hayata entegre etmeyi sağlamak” diyen Sierhuis, 2019 yılına kadar SAM’in prototip versiyonunu test etmeye başlayacaklar. Bu çalışmalar sadece Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek.